14-10-2021

Danas konferencija povodom Erasmus Dana u Akademiji znanja

Univerzitet Adriatik - Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku Budva u saradnji sa ALFA Centrom Nikšić danas u 11 časova u amfiteatru Fakulteta u zgradi Akademije znanja, organizuje konferenciju povodom obilježavanja Erasmus Dana 2021.

Danas konferencija povodom Erasmus Dana u Akademiji znanja | Radio Televizija Budva

"Ova međunarodna proslava programa je mogućnost da se promoviše raznolikost projekata u oblasti obrazovanja u Evropi, a i šire. Prošle godine, u okviru edicije Erasmus dana 2020, obilježeno je 5024 promotivnih događaja, koji su bili organizovani u 83 zemlje", saopštili su organizatori.

Kako su naveli, ovogodišnji Erasmus Dan biće obilježen jednodnevnom konferencijom i postavljanjem informativnog pulta na kojem se zainteresovani mogu upoznati o programu i prilikama Erasmusa.


Ilustracija


"Naši gosti govoriće o značaju Erasmus projekata za obrazovanje i modernizaciju nastave na osnovu prakse iz EU zemalja. A domaćini će predstaviti projekte u kojima trenutno učestvuju. Smatramo da je od velikog značaja podizati svijest kod ljudi o značaju učešća na ovakvim projektima, te stoga smatramo da će Konferencija biti od velike koristi za neka dalja angažovanja. Bilo bi nam veliko zadovoljstvo da se svi zainteresovani osjećaju pozvanim da prisustvuju ovom događaju", navodi se u saopštenju.

U holu zgrade će biti postavljen Info pult gdje se može preuzeti reklamni materijal i razgovarati na temu projekata.

Događaj će se organizovati uz poštovanje svih aktuelnih epidemioloških mjera.