28-09-2020

Danas muzička radionica kantautorke Katarine Pejak

Muzička radionica kantautorke Katarine Pejak održaće se večeras u budvanskoj Modernoj galeriji sa početkom u 19 časova. Radionicu renomirane autorke, pijanistkinje i pjevačice, kao dio projekta "INDIE MNE - Mladi na nezavisnoj kulturnoj sceni", podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore, a tehničku podršku pruža JU "Muzeji i galerije" Budva.



Radionica će trajati 45 minuta i ograničena je na samo deset polaznika (prijave u inbox organizatora NVO Agora ili na mejl: nvoagor@gmail.com). Prednost imaju mladi muzičari iz Budve i okolnih gradova.

Katarina Pejak je diplomirala na prestižnoj muzičkoj akademiji Berkli (smjer "songwriting"), nastupala je u Sjedinjenim Američkim državama, Evropi i Aziji. Snimila je nekoliko vrlo zapaženih autorskih albuma kombinujući elemente džez, bluz i rok muzike, od kojih je aktuelni “Roads That Cross” objavila njemačka izdavačka kuća Ruf Records.

Pejak je specijalna gošća festivala Novi Val u Budvi, čije je ovogodišnje vanredno izdanje pomjereno za sjutra, 29. septembar, sa početkom u 19h a završetkom u 22 časa, u skladu sa najnovijim mjerama NKT-a.

Foto: Ivana Čutura

Pored planirana dva kantautorska koncerta, program festivala čine i (mahom nagrađivani) kratki filmovi reditelja i rediteljki iz Crne Gore, Srbije, Slovenije i Makedonije. Festivalski program realizuje se uz podršku Filmskog centra CG i Turističke organizacije Budva.