26-09-2019

Danas tribina Žaka Ogara u Akademiji znanja

Bivši specijalni komandant francuske vojske na Kosovu koji je učestvovao u oslobađanju i akciji spasavanja srpskih civila i vojnika pukovnik Žak Ogar govoriće danas na tribini u Budvi, u zgradi Akademije znanja, sa početkom u 17 časova.

Danas tribina Žaka Ogara u Akademiji znanja | Radio Televizija Budva

Ogar, koji je privremeno penzionisan jer je branio kosmetske Srbe, koji je svojevrevremeno bio i pripadnik Legije stranaca, ali i učesnik u mirovnim misijama na afričkom tlu, redovno je isticao da je njegov najveći profesionalni i ljudski uspjeh to što nije ratovao protiv Srba, te da je time osvjetlao obraz svojoj porodici, ali i cijeloj Francuskoj, saopšteno je iz Organizacionog odbora tribine.

"Ogar je u brojnim intervjuima isticao da mu je već prvih dana boravka na Kosovu bilo jasno da SAD šire dezinformacije i tako "truju" svijet lažima o Srbima kao zločinačkom narodu, a bilo je zapravo suprotno. “Jedina teroristička banda na Kosovu su bili pripadnici OVK”, govorio je Ogar", ističu u saopštenju, pozivajući sve građane Budve da u što većem broju dođu na tribinu pukovnika Ogara.

"I da na taj način, iz prve ruke saslušaju ratne ispovijesti čovjeka kome naš narod duguje ogromnu zahvalnost", zaključuje se u saopštenju, koje potisuje član Organizacionog odbora tribine, Aleksandar Saša Franeta.