06-11-2023

Davidović: Kanalizaciona mreža i putna infrastruktura dva goruća problema u Buljarici

Dva goruća problema stanovništva u Buljarici su nepostojanje kanalizacione mreže i putne infrastrukture, kazao je za Polis predsjednik Savjeta MZ Buljarica Aleksandar Davidović.


Foto: Dušan Radević/Printscreen (YouTube/RTV Budva)

"Najveći naš problem, koji uvijek potenciramo, je kanalizacija. Buljarica nema riješen kanalizacioni sistem i sve to što se ljeti dešava izlazi na površinu i svuda se osjećaju neprijatni mirisi. Drugi problem je opet infrastrukturni, a to su putevi. Mi u Buljarici nemamo mrežu puteva. Tu su, praktično, neke dvije staze do mora. One su neadekvatne za broj turista koji imamo", rekao je Davidović.

Neprijatni mirisi se osjećaju na svakom koraku u Buljarici, kaže sagovornik Polisa, i navodi da takva situacija nije dobra za turizam.

"U restoranima i apartmanima se uvijek taj miris osjeća. Mi u Savjetu to uvijek potenciramo i razlogavarmo sa čelnicima Opštine. Imamo dobru komunikaciju, ali ne i realizaciju. Realizacija je do njih, a mi nemamo nikakve izvršne mogućnost, a ni novca u Mjesnoj zajednici. To su veći projekti i mi to ne možemo da radimo. Sve se svodi na to da mi dođem, pričamo, zahtijevamo... ali od toga nikad ne bude ništa", naglasio je predsjednik Mjesne zajednice.

Turisti ipak dolaze jer Buljarica plijeni svojom netaknutom ljepotom.

"Buljarica ima određeni broj turista i oni se godinama vraćaju kod nas. A i nove turiste koji dolaze privlači bogomdana priroda za odmor. Sezona je ove godine nešto kasnije počela, bilo je to nekih mjesec, mjesec i po dana. Ja mislim da su ljudi zadovoljni i da mještani koji se bave turizmom ovdje znaju šta je turizam i ulažu u svoje privatne apartmane i sobe. Ali, to adekvatno ne prate ni infrastruktura, ni opštinske službe", zaključio je Davidović.


M.S.