09-06-2022

Davidović u Budvi: Milionske investicije i buka ne idu zajedno

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja Damir Davidović juče je prilikom posjete HG “Budvanska rivijera” i otvaranja novih renoviranih kapaciteta u Slovenskoj plaži kazao da investicije treba da prati komunalni red i da, kako je istakao, naš optimizam mora da bude utemeljen na kvalitetu proizvoda koji imamo.


Foto: HG Budvanska rivijera

Primjer saradnje Investiciono razvojnog fonda i HG “Budvanska rivijera” predstavlja odličnu sinergiju i dodatan recept za uspjeh i razvoj turističke privrede sa ciljem što boljih poslovnih rezultata, kazao je Davidović.


Foto: Damir Davidović, državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja / Portal RTV Budva

“Kada je turistička privreda u pitanju i kada se radi o Budvanskoj rivijeri, ili bilo kom uspješnom privrednom društvu iz turističke privrede ja se nadam da će IRF imati razumijevanja i da će to podržavati. To jeste sinergija, jer sa jedne strane imamo privredu koja želi da unaprijedi nešto, gdje im je omogućena finansijska podrška i nakon toga vidjeli smo da se to realizovalo. Sada je jako važno da ne stanemo, potrebno je da iskoristimo zajedničke resurse, znanje, mogućnosti i kontakte koje imaju menadžment Budvanske rivijere, koje imaju i državni i lokalni organi i da onda kapacitete stavimo u funkciju kako bi doprinijeli u najvećoj mogućoj mjeri poslovnom rezultatu. Znači da ne čekamo da gosti otkriju šta smo renovirali, šta smo napravili, ali da jednostavno postignemo da se pohvalimo time i da utičemo na to da što ranije bude stavljeno u funkciju i da ostvari što bolji rezultat”, istakao je Davidović.

On je naglasio da naš optimizam mora da bude utemeljen na kvalitetu proizvoda koji imamo, ali što hitnijem rješavanju kominalnih problema.

“Ali da bismo imali bolje rezultate kao što imamo neke izazove iz godine u godinu ,tako moramo da sprovodimo i ove projekte kao što je ovaj na Slovenskoj plaži jer naš optimizam mora da bude utemeljen na kvalitetu proizvoda koji imamo. Takođe ministratsvo i NTOCG treba da pomognu promociji, ali onda moramo da se vratimo na još jednu stvar, ne možemo da dozvolimo da lokalni problemi ugrožavaju funkcionisanje i poslovanje preduzeća. Mi ovdje pričamo o investiciji od pet miliona eura, šta ćemo da radimo u situaciji komunalnog nereda prvenstveno buke i ako Budvanska rivijera bude morala da plaća penale ozbiljnim turoperatorima. Tako da ja pozivam sve da daju svoj doprinos”, zaključio je Davidović.

J.M.