21-04-2015

Delegacija Češkog radija u posjeti Budvi

Delegacija Češkog radija na čelu sa generalnim direktorom Peterom Duhanom, na poziv Unije lokalnih javnih emitera boraviće u Crnoj Gori od 22. do 24. aprila, i tom prilikom posjetiće Podgoricu, Danilovgrad, Budvu, Kotor i Tivat.

Delegacija Češkog radija u posjeti Budvi | Radio Televizija Budva

Ideja o posjeti delegacije Češkog radija Crnoj Gori potekla je od RT Budva, a kako bi imala veći značaj, uključila se i Unija lokalnih javnih emitera, kazao je direktor RT Budva, dr Dragan Klarić, ističući da sve što ima veze sa promocijom i propagandom turizma i te kako je značajno i za Budvu i za Crnu Goru.

„Inicijator dolaska čeških kolega je sugradjanin Marko Milanović, koji radi kao urednik u Češkom radiju, a čija je želja bila da dodatno promoviše potencijale crnogorskog turizma u ovoj zemlji. Ono što treba naglasiti je da ćemo sve uraditi da delegacija Češkog radija iz Crne Gore podje zadovljna i sa lijepim utiscima koje će dodatno promovisati našu zemlju ljubiteljima ljetovanja na Jadranskom moru“ – kazao je Klarić.

Delegaciju će sjutra u Podgoricu dočekati predsjednik ULESA Dragić Rabrenović, a prvi dan u Crnoj Gori provešće u posjeti Danilovgradu.

U četvrtak, 23. aprila češki novinari će posjetiti Budvu. Osim posjete našoj medijskoj kući, razgovaraće sa predstavnicima Turističke organizacije, a primiće ih i gradonačelnik Lazar Radjenović.

Delegacija će obići Tivat i Kotor, u petak je planirana posjeta RTCG, a prema riječima Klarića ubrzo se nadaju i uzvratnoj posjeti.

„Izuzetno će biti dragocjeno njihovo iskustvo u radu gdje ćemo imati priliku da čujemo dosta korisnih inforamcija o njihovom poslovanju. Očekivanja su da će nakon medijskog promovisanja turističke ponude Crne Gore u Češkoj doprinijeti boljoj saradnji turističkih poslenika ali i novinara“ – zaključio je Klarić.

Opširnije u prilogu: