25-09-2021

Delegacija Opštine Budva boravila u radnoj posjeti Opštini Bodrum

Na poziv predsjednika Opštine Bodrum Ahmeta Arasa, delegacija Opštine Budva predvođena predsjednikom Skupštine opštine Krstom Radovićem boravila je u radnoj posjeti Opštini Bodrum u pokrajini Mugla u Turskoj.


Prijem kod guvernera pokrajine Mugla, Foto: Služba Skupštine opštine Budva

Delegaciji su, pored predsjednika Skupštine opštine Budva, činili: Luka Liješević, odbornik u Skupštini opštine Budva, Mijomir Pejović predsjednik Odbora direktora HG “Budvanska rivijera”, Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva, Amel Dedeić, savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Aleksandar Franeta, predsjednik Upravnog odbora “Akademije znanja” Budva.

“Prvi dan radne posjete obilježio je susret sa zamjenikom predsjednika opštine Bodrum, Huseinom Tutkunom i Bulentom Kajom, renomiranim hotelijerom iz Bodruma na čiju je inicijativu i došlo do susreta predstavnika dva grada. Drugog dana posjete upriličen je prijem kod guvernera pokrajine Mugla , Bilgehana Bajana koji je zahvalio na posjeti a ujedno i istakao njen značaj budući da postoji širok prostor za buduću saradnju”, saopšteno je iz Službe Skupštine opštine Budva.

Zatim je, kako su naveli, održan i zvanični susret sa predsjednikom opštine Bodrum Ahmetom Arasom koji je istakao da je više puta boravio u Crnoj Gori i Budvi.

On je naglasio da postoje sličnosti dva grada kada su u pitanju prednosti i nedostaci turističkih mjesta.

“Zaključeno je da su Bodrum i Budva gradovi koji značajno učestvuju u turističkom prometu svojih zemalja a da osim turizma postoji potencijal za saradnju i razmjenu iskustava i u drugim granama privrede, prije svega trgovini,građevinarstvu, infrastrukturnim projektima, kao i projektima zaštite životne sredine.“


Sa sastanka, Foto: Služba Skupštine opštine Budva

Predsjednik Ahmet Aras i šef lokalnog parlamenta Krsto Radović su potpisali Pismo namjere u cilju bratimljenja dva grada u narednom periodu što je u tamošnjoj javnosti i medijima izazvalo veliko interesovanje i dogovorili uzvratnu posjetu Crnoj Gori i Budvi.


Potpisivanje Pisma namjere, Foto: Služba Skupštine opštine Budva

https://mobil.anterhaber.com/haber/karadagli-budva-ile-bodrum-kardes-olacak/13985/?fbclid=IwAR0yKpIbdKyfz_xsLHxt8QX3WOMoTs1a8_tnnUsDQJi3R0uIaDW69dYX9tg

https://halktv.com.tr/service/amp/turkiye/montenegro-heyetinden-baskan-arasa-ziyaret-473529h?fbclid=IwAR1OovVJZovhGVduD0YC_P5Ks1eoZoBw_74d1EpGw62b5m4XoQ9aZQOPLcM

„Bodrum je inače uz Antaliju najznačajnije ljetovalište u Turskoj koje ima preko 1200 hotela, poznato između ostalog po bijeloj arhitekturi sa maksimum dva nivoa, lijepim plažama, a takođe je i znacajan jahting centar Turske. Bodrum je destinacija za odmor mnogim turistima iz evropskih zemalja, kako sa zapada tako i istoka, a po svom značaju, kvalitetu ponude i udjelu u Turskoj, poput Budve u Crnoj Gori, značajno učestvuje u turističkom prometu zemlje”, napomenuli su u saopštenju.


Sastanak u Bodrumu, Foto: Služba Skupštine opštine Budva

U okviru posjete Pivrednoj komori Bodruma razgovarano je i sa predsjednikom Mahmutom Kocadonom i njegovim saradnicima, dok je posebna pažnja posvećena razgovorima sa turističkim udruženjima i to sa Boder - Udruženjem hotelijera Bodruma i Tursab-om, tacnije Udruženjem turističkih agencija Turske – predstavništvo za Bodrum i regiju Mugla.

Domaćini su delegaciji iz Budve i Crne Gore organizovali obilazak kulturno istorijskih znamenitosti i prirodnih ljepota.