20-07-2022

Demokrate Budva: Nećemo dozvoliti da Budva postane plijen koalicije DF-a i Abazovića

Poštovani građani, nelegitimna Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem je za jedan od prvih zadataka sebi odredila da kroz imenovanje pristrasnog Odbora povjerenika u Budvi, obezbjedi predizbornu prednost URA-i i njihovim najbližim partnerima gospodinu Careviću i gospodinu Božoviću iz DF Budva, poručili su iz OO Demokrata Budva povodom posljednje sjednice Odbora povjerenika Opštine Budva.


Foto: Demokrate Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nažalost, ovakav pristup je kontinuitet jer je i prethodna 42. Vlada Crne Gore uradila sličnu stvar.

I jedna i druga Vlada su u Odbor kandidovale i izabrale pojedince sa jasnim vezama sa Carevićem i DF Budva. Ministarstvo javne uprave, dakle bivša ministarka Srzentić i sadašanji ministar Dukaj, su se, nažalost, najmanje pitali kada je u pitanju personalni sastav Odbora, pa su se u prvom sastavu našle gospođa Mugoša i gospođa Lainović, koje su sve radile u dogovoru sa Carevićem i njegovim šefom kabineta, kršeći tako zakon i zanemarujući ono što im je bila obaveza, poput poništavanja nezakonitih odluka koje je po članu 59. donosio Carević.

Sada, umjesto pet imamo sedam članova Odbora i odmah na početku rada ovog Odbora jasno je da će nekadašnje uloge gospođe Mugoša i Lainović, sada preuzeti „građanka“ Budve Ana Vujošević i „građanin“ Budve gospodin Milivoje Nišavić.

Pozivamo javnost da prati sjednice Odbora, a posebno ovo dvoje pojedinaca, naravno ukoliko iste sada ne budu zatvorene za javnost.

Gospođu Vujošević i gospodina Nišavića je u Odbor predložio upravo Dritan Abazović i to je uradio nakon dogovora sa gospodinom Carevićem i prvim na listi DF-a u Budvi gospodinom Božovićem. Njih dvoje su u konstantnom kontaku sa šefom kabineta gospodina Carevića, Nikolom Jovanovićem i dogovaraju zajednički sve poteze i odluke koje će se naći pred odborom. Nikola Jovanović je drugi na listi DF-a u Budvi, odmah iza Mila Božovića.

Jasno je da će ovo dvoje članova, a vidjećemo za ostale, pokušati prije svega da izbjegnu poništenje nezakonitih odluka gospodina Carevića, koje je donio po članu 59. Zakona o lokalnoj samoupravi, a zatim pokušati da donesu jasnu predizbornu prednost DF-u, tako što će po dogovoru dati saglasnost na imenovanje gospodina Božovića za potpredsjednika Opštine Budva, potvrđujući Carevićevu odluku koju je donio prije mjesec dana.

Nakon toga, takođe u dogovoru Odbor bi na inicijativu čelnika URA-e u Budvi trebalo da smjeni Carevića i postavi Božovića za VD predsjednika Opštine Budva, kako bi on stekao poziciju moći koju bi u kampanji zloupotrebio u korist DF-a i URA-e.

Ostaje da vidimo da li će Carević nakon što su ga DF i najbliži saradnici odbacili kao krpu i sam prihvatiti da do kraja igra tu ulogu koju će smjenjivati vrh DF-a u dogovoru sa Abazovićem.
Ukoliko prihvati ulogu krpe i bude smijenjen, kako bi na scenu stupio Božović, obzirom na broj afera koje ga prate i broj predmeta otvorenih protiv njega, nije teško zaključiti šta slijedi u drugom koraku, ali o tome neka misli sam Carević!
Ono što je posebno bitno da se naglasi je da gospođa Vujošević i gospodin Nišavić nisu „građani“ Budve kako ih Abazović želi predstaviti javnosti, već su u pitanju partijski vojnici URE i DF-a.

Naime, gospođa Vujošević je trenutno VD direktorice Uprave za inspekcijske poslove, naravno sa kvote URA-e i na to mjesto je stigla nakon što je iz Opštine Budva prešla zajedno sa visokim funkcionerom URA-e gospodinom Harasanijem, čija je zamjenica bila. Sada je gospodin Harasani zamjenik Generalnog sekretara Vlade koji je predložio člana Odbora, gospodina Jokića.

Inače, gospođa Vujošević je pored jasne političke pristrasnosti, u konfliktu interesa takođe, jer je u bliskoj rođačkoj vezi sa funkcionerkom DF-a i Glavnom adninistratorkom Opštine Budva gospođom Božović.

U slučaju Ane Vujošević, kolege iz URA-e nešto čudno pišu riječ „građanka“, zar ne poštovani građani?!

Što se tiče gospodina Nišavića, tu je situacija još jasnija, u pitanju je klasični partijski kadar DF-a, član lokalnog Odbora PZP-a u Budvi i istaknuti njihov aktivista, poznat po upadanju u kancelarije državnih firmi u Budvi i prijetnjama da u istima moraju biti postavljeni kadrovi DF-a na čelna mjesta.

Poštovani građani, sada je sve jasno, nama sigurno jeste i mi nećemo dozvoliti da Budva postane plijen koalicije DF-a i Abazovića ni po koju cijenu, jer isto nismo dozvolili ni DPS-u u najjačim danima i izdanjima sa sve Veselinom Veljovićem, Milivojem Katnićem i Zoranom Lazovićem.