02-12-2021

Demos Budva: Urgentan poziv na dijalog kako bi se okončala kriza vlasti

Iz OO Demos Budva upućuju urgentan i alarmantan poziv partijskim kolegama iz DF Budva i predsjedniku Opštine Budva Marku Batu Careviću da se putem dijaloga i dogovora na parlamentaran način riješi i okonača jednogodišnja kriza vlasti u Budvi.


Foto: Demos Budva

Oni ističu da se oglašavaju povodom učestalih saopštenja za koja tvrde da nisu dostojna političkih evropskih standarda, parlamentarizma i demokratija čije je poštovanje obavezno, kako bi se isti prezentovali građanima Budve i Crne Gore.

"Primorani smo da kao partija centra reagujemo na mnogobrojna negodovanja i pozive građana Budve i uputimo poziv svim političkim konstituentima vlasti na ozbiljnost, tolerantnost i da putem dijaloga u lokalnom parlamentu, kroz institucije sistema države Crne Gore, pravosudnih organa, zasnovanih na vladavini prava, okončamo ovu nepotrebnu krizu vlasti koju su uzrokovali sporadični uzročno posljedinični činioci sa tendecijom "Braunovog kretanja molekula" sa jasnim ciljem destabilizacije i neuspjelog pokušaja razdora unutar vladajuće partijske struture koja uspješno sarađuje i vrši vlast u našoj opštini", poručuju iz Demosa.

Iz budvanskog odbora ove partije pozivaju Vladu Crne Gore, premijera Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, nadležna resorna ministarstva i centrale partija vladajućih struktura u Opštini Budva da se hitno uključe u rješavanje problematike u Turističkoj organizaci opštine Budve (TOB). Ocjenjuju da je došlo do opstrukcije u normalnom funkcionisanju ove institucije za koju napominju da je osnov u prezentaciji i ukupnoj ekonomiji grada Budve i Crne Gore.

"Konstatujemo neuspjele sporadične pokušaje nastavka dalje prezentacije anarhizma, perzistencije totalitarnog bivšeg režima sa prisutnom notom zastrašivanja građana Budve koji su nam dali glas i povjerenje 30. avgusta da uklonimo i izbrišemo sa političke scene ovu patogenu i opaku bolest koju je trebalo davno izbrisati sa ovih prostora", zaključuju u saopštenju.