25-06-2019

Deset godina od smrti Majkla Džeksona - Kralj popa ili monstrum?

Majkl Džekson je umro u svom krevetu 25. juna 2009, nakon što je uzeo preveliku dozu propofola koji nije trebalo da ima kod sebe. Imao je 50 godina.

Deset godina od smrti Majkla Džeksona - Kralj popa ili monstrum? | Radio Televizija Budva

I deset godina posijle njegove smrti i dalje se priča o tome kakav je on, zapravo bio, zašto je pošto-poto želio da pobijeli kožu, šta se dogodilo u njegovoj čuvenoj "Nedođiji", da li je istina da je seksualno uznemiravao djecu...

Velike kontroverze i polemiku izazvao je dokumentarni film o mračnoj strani Majkla Džeksona, pod nazivom: "Leaving Neverland: Michael Jackson and Me". U njemu, Vejd Robson i Džejms Sejfčak, sada odrasli ljudi, govore o tome kako ih je Džekson seksualno iskorišćavao dok su bili dječaci

"Dva dječaka koja su postala Džeksonovi 'posebni drugari' preživela su, u najmanju ruku, pakao", samo je jedna od kritika filma.

Ispovesti dvojice zlostavljanih dječaka, koji su sada već odrasli ljudi, bile su toliko potresne i detaljne, da su organizatori festivala u hodnik ispred bioskopske sale postavili psihologe i savjetnike za žrtve zlostavljanja, za slučaj da nekome od publike treba pomoć.

Između ostalog, oni su rekli da je Majkl Džekson seks "plaćao" nakitom i drugim poklonima, i da je sa jednim od njih upriličio i navodno vjenčanje na svom ranču, po kojem je film i nazvan.

Robson, koji je u međuvremenu postao poznati koreograf, do detalja je opisao kako ga je Džekson zlostavljao. Robson, i Sejfčak zlostavljanje su trpjeli od sedme do 14. godine života. Posle toga su postali "prestari" za Džeksona.

Posle emitovanja filma, porodica Majkla Džeksona podnijela je tužbeni zahtjev i zatražila odštetu od čak 100 miliona dolara.


Majkl Džekson je umro u svom krevetu 25. juna 2009, nakon što je uzeo preveliku dozu propofola koji nije smjeo da ima kod sebe. Imao je 50 godina.