25-06-2019

DF Budva: DPS je naš politički neprijatelj na državnom i lokalnom nivou

Iz Demokratskog fronta Budva saopšteno je da je jučerašnja press konferencija Demokrata, Crnogorske i Ure predstavlja providan pokušaj da se u Budvi proglasi vanredno političko stanje i stvori atmosfera krize vlasti, što Demokratski front nikako neće dozvoliti.

DF Budva: DPS je naš politički neprijatelj na državnom i lokalnom nivou | Radio Televizija Budva

Bez obzira na nesuglasice koje prirodno postoje u svakoj koaliciji, smatraju da održavanje vlasti u budvanskoj opštini nema alternativu.

"U našoj politici nema zakulisnih radnji i skrivenih namjera, pa su sve insinuacije o održavanju tajnih sastanaka i pregovora obična priča bez osnova i politička spinovanja zarad sticanja jeftinih političkih poena. Očigledno je da rejting koji predsjednik opštine Budva uživa ne samo u domaćoj već i u međunarodnoj javnosti smeta koalicionim partnerima jer uspjehe sadašnje administracije ne doživljavaju kao svoje. Predsjednik Carević nema nikakvu potrebu da se tajno sastaje sa Đukanovićem, Markovićem, ili bilo kim iz DPS-a. Ovo posebno iz razloga što je DPS naš najveći politički neprijatelj na državnom i lokalnom nivou", navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.

Oni u svom saopštenju navode i to da su sastanci na kojima je gospodin Carević prisustvovao u svojstvu predsjednika Opštine Budva isključivo službenog karaktera i temelje se na zakonskom osnovu o međusobnoj saradnji između državnih i lokalnih organa, a sve u interesu građana Budve.

"Želimo da podsjetimo da se vlast u Budvi održala zahvaljujući gospodinu Careviću i DF-u, prvenstveno zbog toga što je upravo on uveo Crnogorsku u vlast i dodijelio im mjesta koja po koalicionom sporazumu pripadaju DF-u. Iako su Demokrate bile energično protiv uvođenja Crnogorske u vlast i saopštili da DF i Carević preuzimaju apsolutnu odgovornost za njih, danas vidimo da postoji saglasje između dva politička subjekta koja su govorila da nikada
neće jedni sa drugima. Bojimo se samo da se istima ne priviđa DPS-a u tuđem dvorištu a da se on zapravo nalazi u njihovom. Naš cilj je da sačuvamo vlast u Budvi i pokažemo čitavoj crnogorskoj javnosti da je promjena vlasti poželjna u svakom smislu i da su građani na izborima 2016. godine ispravno odlučili kada su
nam zajednički ukazali povjerenje. Prepoznajući matricu koja je proizvela političku krizu u Kotoru, sigurno nećemo dozvoliti da se atmosfera političke nestabilnosti preseli u Budvu kako bi se omogućilo DPS-u i organizovanom kriminalu da ponovo zavladaju Budvom na štetu velike većine građana" navode iz Demokratskog fronta.

DF jasno poručuje da neće biti partner u priči onima koji prizivaju skraćenje mandata i preispitivanje povjerenja.

"Građanima Budve obećavamo da nećemo dozvoliti prekrajanje njihove izborne volje jer je za nas to imperartiv u političkom djelovanju. Za razliku od naših koalicionih partnera u Kotoru, DF se nikada neće obratiti Markoviću ili bilo kom visokom funkcioneru DPS-a sa molbom da mu se produži mandat još koji dan već ćemo odgovorno i dostojanstveno upravljati gradom dok god uživamo podršku naših građana" zaključuje se u saopštenju.