09-05-2019

DF: Presuda udar na temelje Crne Gore

Današnja presuda Višeg suda udar je na temelje države i presuda Crnoj Gori, ocijenili su lideri Demokratskog fronta i pozvali predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića da prekinu komunikaciju sa, kako su rekli, anti-srpskim vlastima.

DF: Presuda udar na temelje Crne Gore | Radio Televizija Budva

Funkcioneri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni na po pet godina zatvora, dok je vozač tog političkog saveza, Mihailo Čađenović, osuđen na godinu i šest mjeseci, odlučio Viši sud u Podgorici.

Najveća kazna, za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, izrečena ruskim državljanima Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu u trajanju od 15, odnosno 12 godina zatvora.

»Znali smo prethodnih dana šta će da se desi. Izmjena je to što su mislili da nas uhapse i smjeste u zatvor ali naša poruka da ćemo biti spremni da položimo naše glave dovela je do toga da sudija odustane od određivanja pritvora«, kazao je Mandić.

On je poručio da će da izdrže i da se bore.

»Imamo konkretne namjere i planove i prenosimo poruku onima koji se protiv srpskog naroda da oni više nijesu naši politički protivnici. Oni su naši krvnici«, kazao je Madnić.

Mandić je rekao da su spremni da se bore, »i da založimo glavu protiv njih«.

»Mogu da iznenade negdje i mene i Kneževića, da nas iznenada ubiju, da nas zaskoče i uhapse, ali mehanizam koji je pokrenut ne može se zaustaviti«, rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, oni koji su danas saopštili kaznu, izrekli su presudu Crnoj Gori.

»Niko nas ne može zaplašiti. Odlučni smo smo da branimo identitet i vlastito dostojanstvo, nas i svih Srba u Crnoj Gori. Ne prihvatamo nikakva hapšenja. Ni za milimetar se ne pomjeramo. Vi ste od danas naši krvnici i tako ćemo se prema vama ponašati«, poručio je Mandić.

On je pozvao predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da prekinu komunikaciju sa Đukanoviućem i anti-srpskim vlastima.

Pozvao i Milorada Dodika da ih podrži i da, kako je rekao, odustane od zajedničkih fotografisanja, i da se distancira od Mila Đukanovića, »jer je on nepririjatelj sprpskog naroda«.

Kako je kazao, podršku očekuju i od sunarodnika.

»Ako im je srpstvo blisko, očekujemo da im budemo bliži mi od onih koji su neprijatelji srpskog naroda«, zaključio je Mandić.

Knežević je poručio da će, ukoliko se njima ili njihovim porodicama nešto dogodi, dužnici biti Aco i Milo Đukanović.

»A naše bratstvo će znati kako da reaguje«, rekao je Knežević.

Prema riječima Kneževića, Mugoša nije iznijela nijedan dokaz protiv DF-a.

»Pozivam da saopšte neki dokaz na osnovu koji su donijeli ovakve sramne, davno očekivane, presude«, rekao je Knežević i pozvao Dačića da se izjasni o presudi.

Medojević je rekao je presuda udar na temelje Crne Gore.

On je crnogorskim građanima poručio da danas treba da budu sa svojom braćom.

»I to znači biti Crnogorac. To znači stati na put mafiji, koja je presudila Crnoj Gori«, rekao je Medojević i poručio svima da imaju povjerenja u DF.

»Ova presuda može da dovede do etničkih konflikata i udar je u temeljne vrijednosti države«, poručio je Medojević i dodao da je presuda donijeta kako bi se skrenula pažnja sa drugih pitanja.


Izvor: Mina