15-11-2023

Đinović u četvrtfinalu EP, danas mečevi Gojković i Radenović

Crnogorski bokser Tomislav Đinović obezbijedio je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u boksu za seniore do 22 godine koje se održava u Budvi i u Podgorici.


Đinović, Printscreen: BK Budva

Đinović je juče u osmini finala kategorije do 60 kilograma pobijedio Danca Eliasa Idrizija sa 3:2.

"Izgleda da je Budva grad koji mi donosi sreću u borbama. Zadovoljan sam kako sam odboksovao.Prešao sam prvu, najtežu stepenicu i probio led. U meču za medalju čekaće me Portugalac. Vdijeću koju ću taktiku primijeniti protiv njega. Želio bih čestitati mojim drugovima iz reprezentacije na pobjedama i na porazima, jer su i momci koji su izgubili ostavili srce na ringu", kazao je on nakon pobjede.

Naš bokser ima velike ambicije na Evropskom prvenstvu.

"Došao sam ovdje da bih uzeo zlato, nisam došao ni za bronzu, ni za srebro. Finale će biti u mom rodnom gradu Podgorici i ako stignem do finala ostaviću definitivno srce na ringu", istakao je Đinović.



Đinovićev rival u četvrtfinalu biće portugalski bokser David Duarte Realinjo.

Plasman u četvrtfinale ranije su osigurali Petar Liješević i Nikola Lekić, dok su Luka Gačević i Đorđe Smolović upisali poraze.

Kada su članovi naše reprezentacije u pitanju, danas su na programu mečevi Bojane Gojković i Nine Radenović.

Gojković će u kategoriji do 57 kilograma boksovati sa Rebekom Doboš iz Mađarske, dok će Radenović za protivnicu imati Gejl Daćione sa Malte u kategoriji do 63 kilograma.