26-04-2019

Diskoteke i privremeni objekti ostaju do oktobra?

Budvanske diskoteke Maltez, Trokadero, Ambiente, Paris, Rafaelo i Majami, kao i privremeni objekti ispod Pošte ostaće najvjerovatnije još ovu sezonu, iako Opština Budva nije dala traženu saglasnost od strane MORT-a. Ministar resornog Ministarstva, Pavle Radulović, kazao je Pobijedi, da će predložiti na kolegijumu u utorak, 30. aprila, da prihvate izmjene Plana.

Diskoteke i privremeni objekti ostaju do oktobra? | Radio Televizija Budva

Podsjetimo, Radulović je prije samo desetak dana izjavio, da će saglasnost i pozitivno mišljenje na izmjenu Plana privremenih lokacija morati da daju Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Agencija za zaštitu životne sredine i Opština Budva, te da će u protivnom biti uklonjeni.

"Takav Plan će biti poslat na mišljenje i ako Opština Budva bude saglasna sa tim oni će ostati, ako ne, biće uklonjeni", istakao je nedavno Radulović.

Radulović, ipak sada smatra da priča o uklanjanju nije svrsishodna, jer kako je kazao za Pobjedu, ušli smo u sezonu.

"Kada prikupimo sva mišljenja, na kolegijumu u utorak ću predložiti da svi otvoreni šankovi (diskoteke) ostanu još ovu sezonu, uz sve uslove koje smo im dali, a zbog istog odnosa prema svima to će važiti za kompletnu zonu ispod Pošte”, rekao je Radulović i dodao da tu stoje već 30 godina i nije problem da ostanu do oktobra.

On je istakao i da je očekivao mnogo jasniji stav od opštine Budve.

“Restriktivno smo nastupili prema privremenim objektima ne zbog toga što smo imali bilo što protiv bilo koga, već što smo smatrali da određeni vid ponude nije primjeren mjestu. Imajući u vidu da se u pojedinim opštinama mijenjala vlast, slušali smo disonantne tonove o njihovim potrebama prije ili kasnije, a uvijek uvažavajući mišljenje lokalnih uprava smo krenuli u izmjene programa privremnih objekata”, istakao je Radulović i podsjetio da su do 10. avgusta prošle godine svi zainteresovani korisnici privremenih objekata mogli da traže nove lokacije.

Dio njih to nije uradio, pa su im produžili rok u predsezoni i na osnovu toga napravili nacrt programa privremenih objekata, koji su proslijedili na mišljenje opštinama, Direktoratu za zaštitu životne sredine, Upravi za zaštitu kulturnih dobara i Morskom dobru.

“Mišljenje smo dobili od većine opština, a iz Budve je bilo prilično paušalno, pa se još jednom pokušala ispolitizovati čisto tehnička stvar kazao je Radulović i istakao da je bitno što su se i hotelijeri složili da privremeni objekti ostanu do oktobra, a potom će biti zamijenjeni promenadom od Avale do Zavale”, kazao je Radulović.