28-04-2021

Djeca učestvovala u eko akciji prodaje radova napravljenih od čepova

Povodom dana Planete zemlje proteklog vikenda je na platou ispred zidina Starog grada održana eko akcija edukativnog i humanitarnog karaktera. Akciju je organizovala privatna predskolska ustanova uz podršku Opštine Budva , prihod odprodaje čepova ce biti doniran dječjem Domu Mladost u Bijeloj i NVU Puževa kućica.

Djeca učestvovala u eko akciji prodaje radova napravljenih od čepova | Radio Televizija Budva

Tri D izložba koju su pripremila djeca zajedno sa svojim vaspitačima, a povodom dana Planete zemlje okupila je na glavnog gradskom trgu veli broj velikih i malih posjetilaca koji su uživali u šarenom prizoru različitih motiva.

"Sama izložba je kruna nedjelje koju smo posvetili planeti Zemlji. Ova izložba imala je za cilj ekološko osviješćivanje, jer su u pitanju bili čepovi za reciklažu pa su djeca postavljala razna pitanja na tu temu što je bila i svrha eko izložbe. Drugi aspekt ovog događaja ima humanitarni karakter. Prikupljeni čepovi idu u fabriku za reciklažu, a prikupljeni novac ide u dobrotvorne svrhe.", kazala je za Polis Nada Božović, organizatorka izložbe.


Foto: privatna arhiva

Čepove im je kako navodi sagovornica donirala NVO za život lijep, a sav prihod od prodaje prikupljenih čepova doniran je dječjem domu Mladost u Bijeloj i NVU Puževa kućica.Eko izlozba je izazvala oduševljenje prisutnih naročito najmladjih.

"Djeca su bila oduševljena. Pored toga što su radovi bili izuzetno šareni, sa temom Uskrsa, prirode, mora.. Radovi su bili spušteni u njihovoj ravni tako da su djeca mogla da ih dodiruju i to je za njih bilo poseban doživljaj i uzbuđenje." istakla je Božović.



Izložbu je odobrila Opština Budva, pa je ista realizovana u skladu sa epidemiološkim mjerama naglasila je Božović.

J.M.