16-10-2019

Dobio posao na osnovu uspjeha u igrici Fudbal menadžer

Andrej Pavlović iz Beograda ima samo 22 godine, a može da se pohvali da je dobio posao na osnovu svojih dugogodišnjih postignuća. Međutim, zanimljivo je da je posao u FK Bežanija dobio na osnovu uspjeha i iskustva stečenog u virtualnom svijetu - igrajući igricu Fudbal menadžer (FM).

Dobio posao na osnovu uspjeha u igrici Fudbal menadžer | Radio Televizija Budva

Godinama igrajući, Pavlović je uspješno virtuelno vodio svoj tim FK Bežanija, osvajajući šest domaćih kupova i polufinale Lige šampiona, usput pobjeđujući timove poput Mančester sitija, Totenhema i Bajern Minhena. Sve te pobjede i direktan pristup doveli su ga do posla u pravom klubu.

Kako je ispričao za Televiziju N1, kontaktirao je klub preko Fejsbuka i tako došao do broja telefona direktora FK Bežanije. Poslao mu je poruku u kojoj je nabrojao sve svoje uspjehe u igrici i dodao da bi voleo da pomogne klubu i da je zainteresovan da radi kao analitičar ili skaut.

"Nisam mislio da će mi se javiti, ali posle 30 minuta dobio sam poziv. Bio sam uplašen i uzbuđen u isto vreme. Nisam znao u kom pravcu bi razgovor mogao da ide, ali prijateljski smo razgovarali i on me je pitao da li mogu da dođem u subotu na prvu utakmicu. Odgovorio sam 'da'", prepričava mladi Beograđanin početak, za sada volonterske, saradnje sa FK Bežanijom.

Kako kaže, prvi radni dan je bio odličan, osoblje ga je dobro prihvatilo i lijepo se proveo.

"Sledeći korak je da nastavim da unapređujem sebe i klub i videćemo kuda će nas to odvesti", kaže Pavlović.

A kako će mu iskustvo iz igre pomoći u stvarnom životu?

"Ponekad mogu da zamislim igru u svojoj glavi i razmišljam, čoveče ovo je tako slično, a ponekad se osjećam kao da je u pitanju potpuno drugi svet. Tako da, pomaže u određenoj meri", objašnjava Pavlović.

U FK Bežanija će raditi sa mladim igračima koji imaju između 16 i 20 godina, kojima će pokušati da prenese iskustvo stečeno uspešnim vođenjem kluba u virtuelnom svetu. A s Bežanijom nije bilo lako ni u igrici. Kako kaže, povremeno mu je dolazilo do baci kompjuter kroz prozor sa četvrtog sprata.

Govoreći o svom menadžerskom stilu i tajni uspeha u FM19, Andrej kaže da se trudi da napada kada god je to moguće. Voli formaciju 4-2-3-1 sa bekovima.

Osim što je godinama igrao FM, Andrej Pavlović je završio Višu medicinsku školu. Igrao je za FK Žarkovo, ali je od kopački morao da se oprosti zbog zdravstvenih problema.

"To je otvorilo vrata za druge stvari. Proveo sam čitav život gledajući i igrajući fudbal aktivno i rekreativno. A sada volontiram za svoj omiljeni klub u Fudbal menadžeru", ističe Pavlović.


n1info.com