06-02-2014

Dobitnici Crnogorskog oskara

Najpopularnija javna ličnost Crne Gore je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, a regiona prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, odlučio je Odbor za dodjelu „Crnogorskog oskara“ formiran odlukom Upravnog odbora Crnogorske kulturne mreže.

Dobitnici Crnogorskog oskara | Radio Televizija Budva

Crnogorski oskar dodijeljen je u više kategorija. Ovo priznanje za događaj 2013. godina dobila je manifestacija Cucka jeka. Oskar za životno djelo dobio je Nikola Karović, a oskar za prvog crnogorskog domaćina biće dodijeljen Bošku Zečeviću.

Oskar za vječno sjećanje dobio je Vojislav P. Nikčević.

U oblasti sporta za najbolji sportski kolektiv CKM je proglasio Juniorsku Vaterpolo reprezentaciju Crne Hore, a najbolji sportski radnik je Ranko Perović.

Najperspektivniji sportista Crne Gore, prema odluci CKM-a, je rukometašica Đurđina Malović, vaterpolista Nikolas Saveljić, i plivač Ilija Tadić.

U oblasti kulture oskar za najboljeg domaćina kulturnih događaja dobila je Opština Kotor, a za najboljeg domaćina zabavnih događaja Opština Budva.

U oblasti turizma oskar za najbolju turističku manifestaciju dobila je manifestacija Dani gljiva, ljekovitog bilja i zdrave hrane Rožaje 2013.

Oskar za promociju prirodnih ljepota Crne Gore dobio je Sergej Zabijako.

U oblasti marketinga, prema odluci CKM-a, oskar za najbolju marketinšku kampanju dobila je UNICEF-ova kampanja "Svako dijete treba porodicu".

Oskar za kvalitet usluge dobio je Metropolis Media.

U oblasti menadžementa i investicija, oskar za menadžera godina dobio je Hilmija Franca, a najbolji investitor je kompanija PORTONOVI Montenegro.

U oblasti afirmacije i zapošljavanja mladih, oskar za afirmaciju dobio je Univerzitet Donja Gorica UDG, a za zapošljavanje mladih Career Team a Gi Group Company.

Najbolji crnogorski brend, prema odluci CKM-a je Voda Diva.

U oblasti muzike oskar za najpopularnijeg pjevača dodijeljen je Sergeju Ćetkoviću, a najpopularnija crnogorska pjevačica je Jadranka Barjaktarović.

Najpopularnija crnogorska grupa je The Books Of Knjige, a najperspektivniji mladi pjevač je Tea Šufta.

Najpopularniji izvođač izvornih pjesama je Branka Šćepanović, najpopularniji pjevač regiona Aco Pejović, dok je najpopularnija pjevačica regiona Severina Vučković, a grupa Colonia.

Prilikom donošenja odluka Odbor za dodjelu Crnogorskog oskara se, kako navode, rukovodio setom kriterijuma.

"Oskar se dodjeljuje za uspjeh i postignute rezultate u periodu od 1.1. 2013. do 31.12.2013. godine. Postoje dva specijalna priznanja - za životno djelo i vječno śećanje koji nijesu vezani za ovaj period i priznanje se dodjeljuje na osnovu jasnih i mjerljivih rezultata postignutih u tom periodu", navode iz CKM-a.

Domaćin svečane ceremonije dodjele trećeg Crnogorskog oskara je hotel Splendid, u kome će se u ponedjeljak 24. februara od 20 sati održati svečana dodjela priznanja.