27-05-2021

Dodijeljene zahvalnice istaknutim učenicima, Ivanović ponosan i kao direktor i kao građanin

U SMŠ "Danilo Kiš", danas su podijeljene zahvalnice učenicima koji su u protekloj 2020/2021. osvojili nagrade na raznim školskim, državnim i sportskim takmičenjima kao i onima koji su na različite načine pomogli u promociji škole na lokalnom i državnom nivou.

Dodijeljene zahvalnice istaknutim učenicima, Ivanović ponosan i kao direktor i kao građanin | Radio Televizija Budva

Današnji dan maturantima ove škole bio je i posljednji dan školske godine, a čak 60 učenika dobilo je zahvalnicu za privrženost i pormociju SMŠ "Danilo Kiš".

Direktor ove školske ustanove zahvalio se kako učenicima tako i njihovim profesorima i mentorima izrazivši žaljenje, što im je posljednja godina školovanja u SMŠ Danilo Kiš, prošla u znaku pandemije. Nagrađeni učenici dobili su zahvalnice i knjige, a bilo je i onih koji su za svoje projekte nagrađeni od strane TOB-a.



"Ovo je bila teška godina, puna neizvijesnosti koje je sa sobom donijela pandemija koronavirusa, ali naši učenici su uprkos tome pokazali veliku želju i požrtvovanje, kao i zalaganje da školu promovišu u što boljem svijetlu, na raznim takmičenjima i debatama koji su organizovani tokom godine. Ovim smo htjeli da im pokažemo da škola cijeni njjihov trud i zalaganje", istakao je Ivanović.

Ivanović je kazao da škola nije željela da pravi podjelu u nagrađivanju, ali su neki učenici ipak morali za nijansu da se izdvoje od ostalih.



"Nijesmo željeli selekciju i diskriminacij, ali smo napravili podjelu, gdje su učenici koji su osvojili prva mjesta na takmičenjima dobili zahvalnice, a učenici koji su vodili cijeli projekat za Dan škole su dobili knjige, dok su učenici takmičari na šahovskom turniru uz pomoć profesora Krsta Vukovića dobili takođe knjige, koje je sam obezbijedio, a škola je kupila pehar", naveo je.

Ivanović je istakao da je veoma ponosan na učenike koji su se istakli na takmičenjima i to ne samo kao dirketor ove škole već i kao građanin Budve, koji životni prostor dijeli sa takvim mladim i perspektivnim ljduima.



Među nagrađnim učenicima našao se i proslavljeni bokser Petar Liješević, od nedavno vice šampion svijeta.

D.P.