15-09-2014

Dojava spriječila da se pištolj unese u Trokadero

Višemjesečne tenzije između dvije grupe mladića iz Budve, koje su u subotu veče eskalirale međusobnim prozivkama u popularnoj diskoteci, zamalo nijesu dobile mnogo gori epilog, da policija nije spriječila da se unese pištolj u "Trokadero".

Dojava spriječila da se pištolj unese u Trokadero | Radio Televizija Budva

"Vijesti" saznaju da je policija dobila dojavu da je jedan od žestokih mladića poslao svoje momke i "naručio" im da mu donesu pištolj u "Trokadero", kako bi na taj način zaprijetio grupi momaka u susjednom separeu popularne diskoteke.

Policija je takav podatak dobila dva sata iza ponoći, zbog čega su odlučili da krenu u akciju i tako spriječe da dođe do sukoba ili tragedije.

Interventni vod i inspektori upali su u diskoteku, a tokom racije i pretresa nijesu našli oružje u klubu, već su pištolj pronašli u parku u blizini.

"Vjerujemo da se neko oslobodio pištolja koji je trebalo da bude unijet u klub", rekao je sagovornik "Vijesti" iz policije.

Policija je i pored toga nastavila raciju, a oko četiri sata ujutro na sporednom izlazu iz diskoteke inspektori su zaustavili i pretresli Podgoričanina D.D.

Kod njega je pronađen pištolj "TT M57", kalibra 7,62 mm, a on je odmah i priveden i salušan u policiji.

Iako Podgoričanin, nekadašnji radnik ZIKS-a, nije povezan sa zavađenim grupama iz Budve, protiv njega će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo "nedozvoljeno držanje oružja".