27-04-2022

Dojave o bombama i u Budvi, sve osnovne škole evakuisane, djeca su bezbjedna

Zbog dojava o postavljenim bombama sve tri osnovne škole sa područa opštine Budva su evakuisana, a kako je potvrđeno našem portalu danas neće biti nastave.


Printscreen: Youtube/Budva

Nakon dojave o bombi koja je jutros nešto poslije 7 sati stigla na mejl adresu OŠ "Mirko Srzentić" u Petrovcu, izvršena je provjera objekta, a eksplozivna naprava nije pronađena, potvrdila je za naš portal direktorica Marijana Mirković. Kako je kazala, djeca u toj školskoj ustanovi danas neće pohađati nastavu.

Djeca su evakuisana i u OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" i Drugoj osnovnoj školi. Kako saznajemo, policija je na licu mjesta, a đaci su bezbjedni. Dojave su stigle na zvanične mejl adrese osnovnih škola širom zemlje.

“Na teritoriji škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti”, poruka je koju su dobile sve škole koje su evakuisane, prenosi Portal RTCG.


Izvor: Portal RTCG

Iz Uprave policije oglasili su se saopštenjem u kom su naveli da preduzimaju mjere bezbjednosti u školama, kao i aktivnosti u cilju provjere navoda o postavljenim eksplozivnim napravama.

"Obavještavamo javnost da policija preduzima mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravam ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda. Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti", saopštili su oni.

Prijeteće anonimne poruke osvanule su jutros na zvaničnim mejl adresama mnogih škola u Crnoj Gori, a to je bio slučaj u Baru, Herceg Novom, Kotoru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Mojkovcu, Nikšiću, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu...
D.B./M.S.