16-03-2023

Dokić: Ulice Babilonija i Bjelaštica dobijaju novu vodovodnu mrežu

Terenske ekipe gradskog Vodovoda i kanalizacija bave se ovih dana sanacijom vodovodne mreže u ulicama Babilonija i Bjelaštica. Saniranje kompletne vodovodne mreže predstavlja kompleksan posao, jer su cijevi bile postavljene na dubini od četiri metra, a sada se mijenjaju novim ph cijevima i ta ulica dobija kompletno novu mrežu.


Foto: Arhiva, Opština Budva

Jedna od aktivnosti gradskog Vodovoda odnosi se na radove na terenu, a trenutno je u toku sanacije kompletne infrastrukturne vodovodne mreže u ulicama Babilonija i Bjelaštica.

"Ulica Bjelaštica je jedan zahtjevan posao pri kraju od raskrsnice Jolly apartmana pa sve do restorana Zlatibor, glavna cijev je promijenjena. Takođe, i u poprečnim ulicama koliko god smo mogli promijenili smo infrastrukturu, urađene su šahte, urađeni su novi priključci. U dužini od restorana Kangaroo od 90 mentara do pekare Bulevar, takođe je zamijenjena vodovodna cijev i dobili smo novu vodovodnu mrežu. Sada su završni radovi u kojima je nosilac Sekretarijat za komunalno-stambene djelatnosti, radovi su uglavnom pri kraju", istakla je za Polis direktorica društva Vodovod i kanalizacija Jasna Dokić.


Foto: Printscreen

Jedno od gorućih pitanja je da li će mještani Markovića imati normalno vodosnabdijevanje tokom predstojeće ljetnje sezone.

"Od najvisočije kote u naselju Lazi, tu se završava hidrostanica Lazi i kada ona bude završena i kada ona bude testirana, planiramo da postavimo vidnu cijev do donjih Markovića. Tako ćemo rasteretiti korišćenje vode sa vodoizvorišta Piratac za taj dio sela, kako bi korisnici gornjih Markovića imali više vode u ljetnjem periodu", istakla je ona.

U ovom trenutku u Budvi, voda je ispravna za piće.

"Voda je bistra, čista, može se nesmetano koristiti. Ona se testira svakodnevno, kako interno tako i eksterno jedan put nedeljno u laboratorijama", kazala je ona.

Društvo Vodovoda i kanalizacije Budva je u zakonskoj obavezi da do 31. marta ove godine dostavi završni račun, što izuskuje predan rad svih službi, zaključila je naša sagovornica.

D.P.