29-01-2023

Đoković danas protiv Cicipasa za desetu titulu na Australijan openu

​Srpski teniser Novak Đoković boriće se danas protiv Grka Stefanosa Cicipasa za svoju rekordnu desetu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu i ukupno 22. grend slem trofej u karijeri.


Foto: Reuters

Ovo finale Australijan opena neminovno će ući u istoriju - bilo da Đoković osvoji trofej i izjednači se sa Špancem Rafaelom Nadalom po broju grend slem trofeja ili da Cicipas stigne do svoje prve prve titule sa najvećih turnira.

Pored toga, pobjednik ovog finala preuzeće i prvo mjesto na ATP listi od Španca Karlosa Alkarasa.

"Naravno da to daje dodatni značaj finalu. Osvajanje grend slem turnira i broja jedan su vjerovatno dva najveća vrha na koje možete da se popnete kao profesionalni teniser. Vidjećemo šta će se desiti", rekao je Đoković.

Srpski teniser je pobjedom u polufinalu protiv Amerikanca Tomija Pola produžio svoj pobjednički niz na Australijan openu na 27 mečeva, gdje je prvi trofej podigao 2008. godine, a u finalu će pokušati da nastavi seriju pobjeda i protiv Cicipasa, prenose Novosti.

Đoković i Cicipas sastajali su se do sada 12 puta uz prednost srpskog tenisera od 10:2. Uz to, posljednjih devet okršaja pripalo je Đokoviću.

Jednom su igrali u finalu grend slem turnira, 2021. na Rolan Garosu, kada je grčki teniser imao dva seta prednosti, ali je izgubio poslije pet setova.

Finale je na programu danas od 9:30h na Rod Lejver areni.


(Nezavisne)