08-07-2023

DPS Budva: Budvi potrebna vlast, koja neće upravljati gradom iz zatvora

Milo Božović već tri mjeseca Opštinu Budva vodi iz zatvora. Apsurdne i nenormalne situacije su nam postale svakodnevnica, toliko da na njih više niko ne obraća pažnju, saopšteno je iz OO DPS Budva.


Foto: DPS Budva

Oni navode da su dužni da stalno upozoravaju da su, kako ističu, sumnje na povezanost predsjednika Opštine sa teškim kriminalnim djelima pogubne po imidž Budve.

"Koliko god ostaci lokalne vlasti u Budvi insistirali na tome da je stanje redovno, svima je jasno da se gradom ne može upravljati iz zatvora. Nije normalno ni da zaposleni u Budvi, od prvog do prvog žive u strahu, da li će sud odobriti Božoviću da im u Spužu potpiše platu", kazali su iz DPS-a i dodali:

"Ako se zna da su građani Budve na nedavno završenim parlamentarnim izborima pokazali da su ozbiljno shvatili optužbe koje se stavljaju na teret prvom čovjeku našeg grada, uskraćujući mu legitimitet kojeg su mu prethodno dali, svakome je jasno da se od vanrednih lokalnih izbora više ne može bježati, i da se mandat po isteku ljetnje turističke sezone mora vratiti u ruke građana. Želimo da vjerujemo da u lokalnom Demokratskom frontu, koji je od oktobra 2022. do juna 2023. izgubio više od tri hiljade glasova, ima savjesnih ljudi, koji neće tolerisati dalje satiranje ugleda Budve", navode u saopštenju.

Oni su kazali da se prvi znaci raspleta krize u našem gradu možda naziru kroz jučerašnju izjavu prvog čovjeka Demokrata Alekse Bečića, te podsjećaju da je Bečić kazao “da će Demokrate biti dio samo one vlasti koja je spremna da satre kriminal, nosioce, pomagače i saučesnike.”

"Vidjećemo uskoro da li Bečić govori ono što misli, odnosno da li će Demokrate napustiti vlast u Budvi. Apelujemo na sve političke subjekte, uključujući i predstavnike lokalne vlasti, da se suoče sa teškim posljedicama upravljanja Budvom iz Spuža, i da odgovorno pristupimo tom problemu, u najboljem interesu Budve i naših građanki i građana", zaključuju iz DPS-a.