23-12-2020

DPS Budva: Carević vraća metropolu turizma u 18. vijek

"Predsjednik crkvene Opštine Budva Bato Carević nastavlja sa objedinjavanjem svetovne i duhovne vlasti vraćajući na taj način metropolu turizma u 18. vijek", saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Budva.



Riječ je, kako su naznačili, o nezapamćenom zločinu prema budvanskoj djeci čiji se vršnjaci širom razvijenog svijeta zajedno raduju Deda Mrazu.

"To će ipak, zahvaljujući novoj crkvenoj vlasti, za budvanske mališane ostati samo privilegija kojoj se mogu nadati kada ova nakaradna vlast napusti upravljanje gradom koji ne zaslužuju da vode. Budva je, ipak, samo eksperiment kuda ova vlast želi da povede Crnu Goru a čemu prisustvujemo u prethodnim mjesecima. Tako da danas imamo Vladu koja se sastavljala u vjerskim objektima, popove koji po priznanju Joanikija pišu zakone, ministre koji je postavljao Episkopski savjet i ministarku zdravlja koja diskriminiše građane favorizujući vjernike samo jedne crkve. Sve ovo je siguran znak da Crna Gora sa novom vladajućom većinom klizi ka teokratiji", navedeno je u saopštenju.

Iz Opštinskog odbora DPS Budva, smatraju da je ipak, većinska Crna Gora građanska, antifašistička i evropska i poručuju da neće dozvoliti da se od Crne Gore napravi srednjevjekovna srpska država.

"A ova vlast će ostati upamćena samo po siledžijstvu kojim su i došli na vlast i činjenici što su djeci ukinuli Deda Mraza", zaključuje se u njihovom obraćanju.