20-05-2022

DPS Budva: Nezakonitim imenovanjima Carević urušava privredna društva i priprema teren za nova zapošljavanja pred predstojeće izbore

Odlazeći predsjednik Opštine Budva Marko Carević, koji više ne uživa povjerenje ni članova svoje partije, prije nekoliko mjeseci uzeo je zakon u svoje ruke i doslovce ga prilagođavao svojim potrebama pa je tako u Odbore direktora preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Mediteran reklame" imenovao sebi podobne ljude, saopšteno je iz OO DPS Budva.


Foto: DPS Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Međutim, uzimajući u obzir da njihova imenovanja nijesu potvrđena od strane Odbora povjerenika Opštine Budva, time Odbori direktora u ovim javnim preduzećima više nemaju nikakvu nadležnost.

Stoga, da bi Budva počela da izlazi iz provalije u kojoj se nalazi još od 2016. godine, za početak je potrebno da Centralni registar privrednih subjekata Uprave prihoda i carina po službenoj dužnosti bez odlaganja izbriše sva rješenja o imenovanju Odbora direktora javnih preduzeća u Budvi.
Takođe, neophodno je da Ministarstvo javne uprave izvrši kontrolu svih nezakonitih radnji, a Agencija za sprječavanje korupcije da otkloni sve nepravilnosti koje su nastale pri zapošljavanju i angažovanju radnika na određeno u javnim preduzećima Opštine Budva.

Ovo posljednje u nizu nepočinstvo gospodina Carevića, nastavak je svega do sad viđenog što je iskazao svojim potpuno nedomaćinskim odnosom prema javnim preduzećima. Podsjetimo da je u njima po Carevićevom nalogu zapošljavan svako ko je obećao da će glasati DF na narednim izborima, te da je ta cifra sada već premašila 400!

Metropola crnogorskog turizma u prethodnih šest godina zbog ovakvih nezakonitih radnji doživjela je sunovrat koji po Budvu i njene građane ima nesagledive posljedice.

Svakako da ključna šansa i prilika za spas Budve jesu predstojeći izbori na kojima će naši sugrađani pogubnu koaliciju poslati u političku istoriju.