23-07-2018

Dr Bečić: Bečićima potrebni vrtić i osnovna škola

Odbornica Demokrata u SO Budva Dr Anđela Bečić u saopštenju za javnost navela je sve veći broj stanovnika i udaljenost od centra grada nameće veliku potrebu za izgradnjom vrtića i osnovne škole u Bečićima.

Dr Bečić: Bečićima potrebni vrtić i osnovna škola | Radio Televizija Budva

"Bečići, sa oko 4000 stanovnika, velikim smještajnim i hotelskim kapacitetom, predstavljaju važan dio turističke ponude opštine Budve i decenijama su bili zapostavljeni kada je u pitanju sadržaj koji nude kako za turiste, tako i za lokalno stanovništvo", istakla je Bečić.

"Osim porasta broja stambenih objekata, postavlja se pitanje kvaliteta života naših sugrađana i funkcionalnosti pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Demokrate su sa svojim koalicionim partnerima kao odgovorni nosioci vlasti, prepoznali suštinske probleme mještana koji žive na tom području. Nedostatak parking mjesta u Rafailovićima je umnogome riješen otvaranjem garaže koja je prethodno bila predmet milionskih afera i deceniju bila van funkcije. Pored rekonstrukcije ulice Sremskog fronta, izvršena je i rekonstrukcija ograde kao i popravka rasvjete na bulevaru", navodi se u saopštenju.

Takođe, kako ističe odbornica Demokrata, planom investicija za DUP Bečići predviđena je rekonstrukcija brojnih ulica na tom području, zatim izgradnja kružnog toka kod Hotela Mediteran i kod skretanja za hotel "Queen of Montenegro", rekonstrukcija ulice prema Vještici, rekonstrukcija HS Ivanovići.

Osim toga, predviđena je i izgradnja pasarele u Rafailovićima, a sve u cillju smanjenja gužvi i unapređenja bezbjednosti učesnika u saobraćaja. Akuelna lokalna vlast, koju predvodi Demokratska Crna Gora, izdvojila je sredstva i za izgradnju vodovodne mreže u Bečićima.

"Imajući u vidu nepostojanje prostora gdje bi se najmlađi mogli nesmetano baviti sportom i igrom, lokalna vlast je pronašla način za rješavanje tog problema. Naime, na području teritorije Bečića predviđena je izgradnja igrališta sa teretanom na otvorenom prostoru. Ovaj projekat je od velike važnosti, jer od izuzetnog značaja je omladinu okrenuti zdravim navikama i razvoju zdravih stilova života.

S obzirom na sve veći broj stanovnika i udaljenost od centra grada, nameće se velika potreba za izgradnjom vrtića na teritoriji Bečića.

Poznato je da su predškolske ustanove u Budvi prebukirane, a na ovaj način bi se moglo djelovati u pravcu rasterećenosti već postojećih kapaciteta", kazala je Bečić.

Kao prva vaspitna ustanova koju prolazi svako dijete, Bečić dodaje da je suvišno spominjati kolika je njena uloga u daljem razvoju i obrazovanju djece. Međutim, to nije jedini problem, jer pored vrtića fali i osnovna škola.

"Iz tog razloga, apelujem na Ministarstvo prosvjete da makar jedan od pomenuta dva projekta uvrste u plan za sledeću godinu", zaključila je Bečić.