03-06-2023

Dr Grbović: Pljevlja će imati novu bolnicu

Nova Opšta bolnica u Pljevljima, zahvaljujući 43. Vladi, nije više imaginarna priča. Sve ono što smo obećali, ispunili smo. Pljevlja će imati novu bolnicu, poručio je kandidat za poslanika Liste „SNP-Demos - Za tebe” i direktor Opšte bolnice Dr Saša Grbović.


Foto: Lista „SNP-Demos - Za tebe”

On je kazao da je Demokratske partije socijalista (DPS) pred svake izbore u Pljevljima govorila o otvaranju bolnice, kao i o mnogim projektima i ulaganjima, te ocijenio da je ta priča bila imaginarna i zaboravljena odmah nakon završetka izbora.

"Za Pljevlja su obećavali svi, a samo je 43. Vlada, čiji je dio Socijalistička narodna partija pokrenula infrastrukturne projekte i i te kako pokazala da vodi računa o svim građanima i o svim sferama društva, jednako. Urađen je projektni zadatak za novu Opštu bolnicu Pljevlja, do 16. juna završava se izbor idejnog arhitektonskog rešenja, glavni projekat će biti završen do novembra ove godine, a sa radovima počinjemo proljeća 2024. godine. Dokazali smo da ovo nisu samo riječi, već ozbiljno vođenje politike, sa odgovornim ljudima na čelu institucija koji svoj rad i zalaganje pretvaraju u djela", poručio je dr Grbović.

Podsjetio je da je zahvaljujući amandmanu poslanice SNP-a u Skupštini Crne Gore, Milosave Paunović, uloženo 300 hiljada eura za medicinsku opremu u bolnici u Pljevljima.

"Uz pomoć Ministarstva zdravlja, kojim rukovodi ministar Dragoslav Šćekić, svakodnevno unapređujemo zdravstveni sistem, kako kroz kupovinu nove opreme, renoviranje i adaptaciju zdravstvenih objekata, tako i stvaranjem uslova da zadržavamo naše najbolje kadrove i na taj način pružimo našim građanima najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Bolnica u Pljevljima dobila je najsavremeniji skener aparat, zatim rendgen, a u poslednjih dvije godine uloženo je oko milion eura, samo u opremu", dodao je on.

Naglasio je da medicinski kadrovi koji su za vrijeme "loše politike DPS-a napustili Pljevlja, u sve većem broju pokazuju interesovanje da se vrate i da zajedno nastavimo da se borimo za bolji život u Pljevljima, za naše građane, za Pljevlja".

"Socijalistička narodna partija je bila i uvijek će biti partija svih nas koji smo spremni da istrajno i časno radimo kako bi Pljevlja i Crnu Goru napravili boljim mjestom za život. Za otvaranje novih radnih mjesta, za Pljevlja, za najbolju zdravstvenu zaštitu, za građane, za Crnu Goru, ZA TEBE!", zaključio je dr Grbović.