31-10-2020

Dragnić i Đođić uoči Komova: Bodovi mogu ostati u Budvi

Za takmičenje u novoj sezoni, rukometaši Budvanske rivijere vrijedno su se pripremali još od polovine avgusta. Nakon pet odigranih kola domaćeg prvenstva najveće su iznenađenje šampionata i zauzimaju drugu poziciju na tabeli. U sjajnom su rezultatskom nizu od četiri uzastopne pobjede, a seriju dobrih partija pokušaće da nastave danas kada im u goste dolazi ekipa Komova.


Foto: Mne rukomet

"Imamo jednu kompaktnu cjelinu momaka koji vole ovaj klub, to nam daje prednost. Osim toga, prednost je i to što smo potcijenjeni od same rukometne javnosti. Mnogi su prognozirali da ćemo se boriti za opstanak. Međutim, naš cilj je play - off i mislim da možemo mnogo više", kaže za naš portal trener Dejan Dragnić.

Crnogorsko prvenstvo startovalo je prije nešto više od mjesec dana. Budvanska rivijera u prvom kolu izgubila je od favorizovanog Lovćena, da bi potom preostale utakmice lako riješila u svoju korist. Padali su redom Rudar, Mornar, Partizan i Danilovgrad.

"Golman je pola ekipe, a mi imamo odličnog golmana Pešića. Tu su i iskusni momci povratnik Simović, Lakić, Đođić, kao i kadeti. Njihova specifičnost je brzina. Preferiramo moderan, brz rukomet, sa jakom odbranom i ta transformacija iz odbrane u napad do sad dobro ide. Vidjećemo kako će biti dalje", ističe šef stučnog štaba.

Sa njim je saglasan i kapiten Radivoje Đođić, dugogodišnji član Rivijere koji igra na poziciji desnog beka.

"Na vrijeme smo krenuli sa pripremnim periodom. Zdravstvena situacija nije dozvolila da imamo više kontrolnih mečeva. Da je bilo toga, vjerovatno bi odigrali bolje sa Lovćenom. Iz utakmice u utakmicu smo podizali formu i za sada to ide planiranim tokom", rekao je on.

Meč šeste runde sa ekipom Komova na programu je danas od 17 sati u sali "Mediteranskog sportskog centra" u Budvi.

"Oni su nam stari dužnici još od finala Kupa. Blagi su favoriti, ali mislim da smo dovoljno spremni i da imamo znanja i iskustva da damo odgovor na njihovu atipičnu, duboku zonu. Nadam se dobroj utakmici, a bodovi mogu ostati u Budvi", izjavio je trener Dragnić uoči ovog duela.

Iznenađenju se nada i kapiten Đođić.

"Oni su u istom sastavu već par godina i igraju visoku odbranu koja malo kome odgovara. U par utakmica smo pokazali smo da možemo da odgovorimo na to. Mislim da mi treba da vodimo glavnu riječ kada su mečevi kod kuće u pitanju", kazao je desni bek Rivijere.

Večeras je na rasporedu i okršaj Mornara i Berana koji počinje u 19 časova, a sjutra od 18 sati snage odmjeravaju Lovćen i Rudar.

Duel Jedinstva i Partizana otkazan je zbog pozitivnih slučajeva koronavirusa u redovima gostiju.

Slobodan je Danilovgrad.

M.S.