08-02-2019

Drugi Mimozin vikend počinje koncertom Zdravka Čolića

Za najveći muzički spektakl u Herceg Novom u ovoj godini, koncert vanvremenskog Zdravka Čolića, sve je, osim vremena, bilo spremno još prije sedam dana. Večeras će nebo biti milosrdnije i pustiti da koncert i čitav program teku kako je planirano.

Drugi Mimozin vikend počinje koncertom Zdravka Čolića | Radio Televizija Budva

Iščekivanje Novljana nije splasnulo, a nadamo se, ni Čolinih fanova iz regiona. Impozantna bina, prva tolikih dimenzija i opreme postavljena ikada u Herceg Novom, biće večeras epicentar najbolje regionalne zabave.

No, "putujućem zemljotresu“, kako se od milošte i pijeteta nazivaju Čolini koncerti, prethodiće dvosatni program.

Kako prenosi Radio Jadran, prvo će u Igalu od 18 h kod bine, posjetioce zabavljati DJ-evi i ulični performeri. Na drugoj strani grada, sa glavnom gradskog Trga u 19:30 h ka Igalu kreće defile predvođen „maskotom“ praznika, velikim crvenim barbunom, koji će kasnije biti postavljen ispred Galeba do završetka programa.

Od Novog do Igala defilovaće mažoretke, praćene Gradskom muzikom Herceg Novi, trombonjerima, Mjesnom muzikom Đenovići, kao i članovi NVO Maškare.Na bini će se, do početka Čolinog koncerta, smjenjivati nekoliko učesnika. Publici će se najprije predstaviti KSC Diano, zatim Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina. Nakon toga, veliki vatromet najaviće početak Čolinog koncerta.

Direkcija festivala je za one koji su propustili dosadašnji dio praznika, pripremila kratak video-materijal, koji će biti emitovan na video bimovima, gdje će biti predstavljene aktivnosti u susret prazniku, odnosno posjeta svim gradovima u regionu i Beču, gdje je festival promovisan. Program u Igalu trebalo bi da bude gotov najkasnije sat iza ponoći, piše Radio Jadran.

Sve ovo biće uvertira za drugi „Mimozin“ vikend, koji će još obilježiti Velika bokeška fešta i Sajam masline, vina i zdrave hrane u Domu kulture u Bijeloj, koji je počeo jutros, a završava u ponedjeljak, 11. februara.

Sjutra veče, u subotu 9. februara, od 19:30 h, Gradska kafana domaćin je promocije nove knjige Novljanke, Marine Stanišić – „Hercegnovski rječnik romanizama“.

Nedjelja 10. februar, rezervisana je za Dane mađarske kulture, koji će biti upriličeni u kompleksu Hunguest hotela na Toploj, gdje će se publici predstaviti KUD Ady Endre iz Tornjoša.

Kad je riječ o sportskim programima, njih ovog vikenda „otvara“ II Internacionalni ženski košarkaški turnir Mimoza 2019, koji u podne počinje u SC Igalo. Čuvena tradicionalna regata akvatorijumom hercegnovskog zaliva, XXXXV Kup mimoze, u organizaciji JK Jugole Grakalić, počinje sjutra u 11 h.