05-04-2023

Državljaninu Turske kazna zbog posjedovanja kokaina i marihuane, dvojici crnogorskih državljana zbog vožnje u pijanom stanju

Sud za prekršaje u Budvi je u hitnom postupku izrekao novčanu kaznu u iznosu od 700 eura okrivljenom H.N. (1974) , državljaninu Republike Turske, dok je u dva odvojena postupka crnogorskim državljenima koji su vozili pod dejstvom alkohola izrečeno 800 eura kazni.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako su naveli iz Suda, državljanin Turske je priveden dežurnom sudiji jer je 4. aprila, prilikom kontrole od strane policijskih službenika, kod njega pronađena manja količina opojne droge kokain (2.2 gr) i pvc kesica sa sadržajem opojne droge marihuana bruto mase 4.8gr koja je namijenjena ličnoj upotrebi.

"Osim kazne koja je naplaćena odmah po izricanju odluke, izrečena mu je i zaštitna mjera trajnog oduzimanja oduzete opojne droge, koja će se predati Upravi policije na uništenje", navode u saopštenju.

Iz Suda za prekršaje su saopštili da je u dva odvojena postupka, dvojici državljana Crne Gore, zbog upravljanja pod dejstvom alkohola u koncentracijama od preko 1 promila alkohola u organizmu, u hitnim predmetima izrečeno ukupno 800 eura novčanih kazni.