09-06-2017

Državno prvenstvo u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore danas i sjutra organizuje 45. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći u Domu solidarnosti u Sutomoru.

Državno prvenstvo u pružanju prve pomoći | Radio Televizija Budva

Ova smotra znanja i osposobljenosti okupiće oko 300 mladih iz 13 opštinskih organizacija, među kojima i iz Budve.

Kako je istakao koordinator u budvanskom Cvenom krstu Bojan Dobrljanin, takmičari će svoja znanja i vještine pokazati na radnim i zabavnim poligonima koji pokazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno.

"Biće 15 poligona, što znači da će sve ekipe istovremeno početi takmičenje. Iz Budve u kategoriji podmlatka je šest takmičara, koliko ih je i u kategoriji omladine", kazao je Dobrljanin.

Kako je dodao, biće proglašene i najbolje ekipe u spremnosti i snalažljivosti iskazanim na zabavnim poligonima koji će dobiti simbolične nagrade.

"Za najbolje ekipe u obije kategorije obezbijeđene su vrijedne nagrade što je ujedno i podstrek mladima da se što bolje pokažu. Ovaj oblik rada Crvenog krsta je veoma važan, posebno sa aspekta pripremljenosti stanovništva za djelovanje u prirodnim nesrećama i drugim vandrednim stanjima, ali i za pružanje prve pomoći i samopomoći u saobraćajnim i drugim vrstama nezgoda", zaključio je Dobrljanin.