04-04-2018

Đukanović: Država će zaštititi građane od kriminalaca

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović, poručio je danas sa konvencije u Kotoru da će učiniti sve da država zaštiti građane od kriminalaca.

Đukanović: Država će zaštititi građane od kriminalaca | Radio Televizija Budva

„Vidjeli smo proteklih dana da su neki pripadnici kriminalnog miljea usudili da bahatim i nasilničkm ponašanjem ugrožavaju živote lojalnih i odgovornih građana. Svako ko pomisli da se laća sile, mora imati na umu da je jedina legitimna sila ona u rukama države”, rekao je Đukanvoić.

On je rekao da se država neće libiti da upotrijebi tu silu da zaštiti život svakog građanina.

“Kao predsjednik učiniću sve što je u mojoj nadležnosti i pokrenuću sve zakonodavne i druge inicijative da mijenjamo propise i da tim propisima damo najšira moguća ovlašćenja pripadnicima snaga bezbjednosti da štite građane od onih koji ugrožavaju njihove živote“, poručio je Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, kazao da je 15. aprila potrebno da se pobjedom potvrdi snažna dominacija evropske Crne Gore.

Đukanović je podsjetio da se nedavno navršilo 20 godina od najvažnije odluke u novijoj istoriji Crne Gore.

“Te 1997. fodine smo odlučili da krenemo prilično nepoznatim i neizvjesnim putem emancipacije Crne Gore na kojem smo prošli kroz brojna teška iskušenja. Uprkos svemu, zahvaljujući snažnoj viziji i nepokolebljivoj odlučnosti da je sprovedemo, pokazalo se da su sve te odluke bile strateški ispravne“, kazao je Đukanović.

On i dodao da je Crna Gora danas članica NATO, najmoćnijeg svjetskog saveza i skorašnja članica Evropske unije (EU).

Đukanović je saopštio da se 15. aprila odlučuje da li će Crna Gora nastaviti putem ka EU, za koji se opredijelila još prije 20 godina.

„Nema nikakve dileme da nemamo namjeru da se vraćamo natrag, natrag nemamo kud, a naprijed moramo. I to je specifičnost Crne Gore, da ima konstantu u većini koju predvodi vladajuća koalicija na putu do tog najsvetijeg cilja – evropskog kvaliteta života svakog građanina“, zaključio je Đukanović.