09-02-2023

Dukley marina ima rok od sedam dana da oslobodi Luku Budva

Preduzeće Morsko dobro obavijestiće Dukley marinu o raskidanju ugovora o korišćenju Luke Budva i dati im rok od sedam dana da je oslobode, kako bi njom, do završetka procedure za dodjelu koncesije, upravljala budvanska opština, odlučila je danas Vlada.

Dukley marina ima rok od sedam dana da oslobodi Luku Budva | Radio Televizija Budva

foto: Vlada

Vlada je na sjednici dala saglasnost na Predlog sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva, koji su zaključili Morsko dobro i Opština Budva.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović, kazala je da je Morsko dobro u januaru dostavilo tom resoru, radi dobijanja saglasnosti Vlade, Predlog sporazuma o ustupanju Luke Budva, smatrajući da su se stekli uslovi za njegovu realizaciju.

“Privredni sud je usvojio prigovor Morskog dobra i ukinuo prethodno rješenje tog suda, kojim je bila donesena privremena mjera koja je zabranila korišćenje dijela izgrađene obale i akvaprostora Luke Budva”, rekla je Novaković Đurović.

Time su se stekli uslovi da se realizuje sporazum i Luka Budva ustupi na korišćenje Opštini Budva, do završetka koncesionog postupka.

“Predviđeno je da sporazum stupa na snagu danom davanja saglasnosti na sjednici Vlade i traje do završetka procedure za dodjelu koncesije”, dodala je Novaković Đurović.

Premijer Dritan Abazović kazao je da će Morsko dobro učiniti javnim raskid ugovora o korišćenju Luke Budva sa Dukley marina i dati im otkazni rok od sedam dana.

“Sljedeći četvrtak, ako sami ne oslobode, Morsko dobro preuzima marinu u Budvi. Neka se raspiše koncesija, neka uzme bilo ko, ali na zakonit način. Do tada, država stavlja šapu na sve. Nećemo dozvoliti da niko više ponižava državu Crnu Goru, niti da državu bača pod noge. Ni privatniku, ni javnom preduzeću, ni službeniku, ni inspektoru, ni policajcu, nikome”, poručio je Abazović.

On je rekao da država ima pravo, kao i sve ostale zemlje, da upravlja svojom imovinom.

“Naša je obaveza da se staramo o državnoj imovini”, zaključio je Abazović.


(MINA-BUSINESS)