20-05-2020

Đurašević: Blago kao što je Sveti Stefan se ne prodaje

Mještanin Đođe Đurašević koji je ujedno i član MZ "Sveti Stefan" kazao je u svom saopštenju da izuzev toga dašto je ostrvo Sveti Stefan, blago Paštrovića, ono je blago i cijele Crne Gore, zbog svoje svjetske prepoznatljivosti, ljepote, istorije i i dalje neiskorišćenog turističkog potencijala.

Đurašević: Blago kao što je Sveti Stefan se ne prodaje | Radio Televizija Budva

Soapštenje prenosimo integralno:
Na ostrvo imamo četiri sakralna objekta: crkva Preobraženja, crkva Svetog Stefana Prvomučenika, crkva Arhidjakona Stefana 1464. i hram Aleksandra Nevskog kojeg smo nedavno obnovili poslije više od pola vijeka nakon što je zasmetao tadašnjem režimu u namjeri da izgrade kafić i kazino.

Nije bolji ni ovaj režim kojem je cilj da proda crkve I hramove imajući u vidu da je čitavo ostrvo parcelisano u jednu parcelu. Hoće li nakon privatizacije novi vlasnici imati pravo da iznajmljuju crkvu za prenoćište? Ovo je prvi slučaj unovčavanja crkvene imovine u Crnoj Gori. Zamislite kada bi prodali Žabljak Crnojevića? kada bi Francuska prodala Ajfelov toranj?

Da ne zaboravimo na to da se i dalje vode sudski sporovi oko pojedinih kuća na ostrvu s obzirom da ima porodica koji nakon nacionalizacije nisu dobili naknadu za iste sve do dana dašnjeg.

Ne mogu a da se ne osvrenem na izgradnju stanova za tržište u sred Miločerskog parka, ‘’opet pravimo iste greške’’.

Upozoravam potencijalne kupce ostrva kao i stanova u Miločerkom parku da ne nasjedaju na prevare sadašnjeg režima i da budu svjesni da se takvo blago ne prodaje. U slučaju da do toga dodje, nakon promjene vlasti ce se sigurno preispitati sve te sramne odluke …

Vlast upozoravam da necemo stajati skrstenih ruku i gledati kako i dalje devastiraju nase mjesto.. Zato ih molim da reaguju na pravi nacin dok jos uvjek nije kasno!

Đorđe Đurašević