28-07-2021

Đurašević: Što prije se dogovoriti, okončati agoniju i potpisati koalicioni sporazum

Član OO SNP Budva, Đorđe Đurašević konstatovao je da poslije skoro godinu dana nije formirana vlast u Budvi, što je, ističe on, veliko razočarenje za građane koji su izvojevali pobjedu na izborima. Prema njegovim riječima, nastojanje pojedinaca iz DF-a da samovoljno promijene volju građana Budve nije urodilo plodom, jer, kako smatra, koalicioni partneri ne žele vlast u Budvi bez SNP-a i Prave CG.


Foto: SNP Budva

Đurašević je u saopštenju za javnost poručio da će samo tako istinski biti odbranjena narodna volja kojom je dotučen DPS.

"Tako je još jednom poslata poruka u ime građana da njihovu volju niko ne može izmijeniti, naročito ako je po srijedi zadovoljavanje sopstvenog ega i iracionalnih političkih ambicija", istakao je on.

Član budvanskog SNP-a mišljenja je da u Budvi nema vlasti bez široke koalicije koja je, kako ističe, bila protiv DPS-a i njegovih satelita. Tvrdi da bez obzira na "samovolju i gordost pojedinaca" ostatak članova DF-a dijeli ovakvo mišljenje.

"Tokom koalicionih pregovora pojedini čelnici DF-a su mimo njihovog znanja i volje, dogovarali saradnju sa pojedinim odbornicima iz DPS-a, kako bi se Demokratska CG izbacila iz vlasti, pri čemu su SNP, PZP i Prava CG kategorički odbili ovu ponudu izdaje i suprotstavili se mijenjanju volje građana. Ovi pregovori čelnika DF-a sa DPS-om su se vodili upravo kada je čelnik DF-a u Budvi kupovao zemlju u Grblju od odbjeglog mentora Svetozara Marovića. Od tada pa do danas SNP je izložen političkom progonu od istih tih pojedinaca, čija samovolja i nezajažljivost šteti cijeloj opštini Budva", rekao je Đurašević.

Dodao je da je građanima Budve poslije godinu dana konačno kristalno jasno ko je radio sa DPS-om.

"Zahvaljujući kojem je i izgrađena imperija, koja se ovim putem želi dodatno učvrstiti i ojačati", istakao je.

On je ispred budvanskog SNP-a uputio zahtjev pregovaračima i političkim partijama da se što prije dogovore i da, kako je naveo, okončaju agoniju i izađu jedinstveno da potpišu koalicioni sporazum.

"Ako nisu u mogućnosti neka to prepuste ljudima koji imaju širi kapacitet pregovora i čija je savjest naspram naših sugrađana neupitna", zaključio je Đurašević.