21-08-2020

Đurović: Evropska Unija je pouzdano uz Crnu Goru!

Kandidat za za poslanicu na izbornoj listi "Odlučno za Crnu Goru - Milo Đukanović", prof. dr. Gordana Đurović, redovni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, najavila je veliki investicioni paket koji Crna Gora na jesen očekuje od Evropske Unije.



"Danas, tokom zdravstveno-ekonomske krize, Evropska Unija je pouzdano uz Crnu Goru. Krize poput ove ukazuju na značaj partnerstva sa Evropskom Unijom i značaj punopravnog članstva", istakla je Đurović.

Ona je podsjetila na podršku koju je Evropska Unija namijenila Crnoj Gori.

"Za javno zdravstvo, nove klinike, za crnogorska preduzeća, za povoljan kredit državi - angažovano je više od sto dvadeset miliona eura i isto toliko je angažmana preko evropskih banki za naš Razvojno investicioni fond", kazala je Đurović.

Osvrnula se na integracioni proces i rezultate, i istakla da je Crna Gora uspješno prošla brojne stepenice te da je aktuelni period integracija bio preloman za testiranje finalne faze.

"Otvorili smo najteža pregovaračka poglavlja. Cilj nam je jasan, da pregovore uspješno okončamo. A Crna Gora je do sada pokazala i dokazala kad se vrijedno radi i kad se složimo i organizujemo mi možemo mnogo toga postići", zaključuje se u saopštenju.