18-07-2022

Dvojac Radulović finalisti takmičenja u Tokiju

Mladi pijanisti iz Budve, Petra i njen brat Nemanja Radulović koji je i talentovani kompozitor plasirali su se u finalnu rundu online takmičenja "Tokyo International Youth Music Competition".

Dvojac Radulović finalisti takmičenja u Tokiju | Radio Televizija Budva

Foto: Slaven Vilus

Sam ulazak u finalnu rundu ovog internacionalnog takmičenja je već veliki uspjeh za dvojac koji svojim muzičkim umijećem osvaja simpatije žirija.

Petra i Nemanja su se krajem maja ove godine prijavili na online takmičenje u Tokiju, dok su 16. jula stigli rezultati da su oboje prošli u finalnu rundu.

Ova muzički nadarena djeca su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi, u klasi profesora Nikole Vučkovića.


Foto: Slaven Vilus

Predan i posvećen rad u muzičkoj školi im je u protekloj školskoj godini donio pregršt nagrada. Naime, Petra je učestvovala na dva međunarodna takmičenja u kategoriji klavir i oba puta osvojila prve nagrade, dok je Nemanja učestvovao na četiri međunarodna takmičenja do sada, osvojivši tri prve nagrade u kategoriji klavir i drugu nagradu u kategoriji kompozitor.

Nemanja se pored sviranja posvetio i komponovanju, pa je na gotovo svim dosadašnjim takmičenjima prijavljivao svoje melodije, a nadamo se da će u budućnosti biti još divnih iznenađenja.

Rezultate online takmičenja u Tokiju očekujemo 31. avgusta, a mi im želimo puno sreće i uspjeha!

J.M.