09-12-2021

Džiu-džicu savez Crne Gore predložio Stefana Vukotića za sportistu godine

Crnogorski olimpijski komitet (COK) nedavno je pozvao nacionalne saveze da preporuče kandidate za sportistu godine, a Džiu-džicu savez je za sportistu Crne Gore u 2021. predložio našeg sugrađanina i člana Džiu-džicu kluba "Budva" Stefana Vukotića.


Foto: Džiu-džicu savez Crne Gore

Oni su u predlogu naglasili da je Vukotić od strane komisije saveza proglašen za najboljeg sportistu u džiu-džicu sportu za 2021. godinu i podsjetili na njegove najnovije rezultate - zlatnu medalju u disciplini duo šou miks na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju u novembru ove godine, najsjajnije odličje na šampionatu Evrope u njemačkom Maintalu u julu u istoj takmičarskoj disciplini, kao i srebro na pomenutom takmičenju u disciplini duo miks klasik.

Iz saveza su takođe napomenuli da je Vukotić u 2021. osvojio po jednu zlatnu svjetsku i evropsku medalju, dvije svjetske bronze i dva evropska srebra.

U obrazloženju predloga oni su se osvrnuli i na Vukotićeve plasmane na senorskim rang listama Evropske i Svjetske federacije.

"Stefan Vukotić sa svojom partnerkom Lidijom Caković plasirao se za odlazak na Svjetske igre u disciplini duo miks klasik, koje se održavaju 2022. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Nakon četvorogodišnjeg ciklusa osvajanja bodova za odlazak na Svjetske igre, u konačnom poretku u konkurenciji prvih 50 najboljih duo parova svijeta, zauzeli su četvrto mjesto svjetske rang liste. U disciplini duo šou miks sa svojom partnerkom Lidijom Caković nalazi se na prvom mjestu Svjetske rang od 2019. zaključno sa 2021. godinom. U disciplini muški duo šou, Stefan Vukotić je sa svojim partnerom Filipom Pešićem na četvrtom mjestu svjetske rang liste, a u disciplini muški duo klasik na trećem mjestu", navodi se u obrazloženju.


M.S.