28-09-2023

Ekipa čuvenog belgijskog radio emitera snima emisije o sjeveru i primorju Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je od 25-28. septembra, u okviru promotivnih aktivnosti na francuskom govornom području, bila je domaćin novinarskoj ekipi popularne belgijske radio emisije Grandeur Nature.

Ekipa čuvenog belgijskog radio emitera snima emisije o sjeveru i primorju Crne Gore | Radio Televizija Budva

Riječ je o emisiji koja se već 25 godina emituje na jednoj od najslušanijih belgijskih radio stanica VivaCite, koja ima preko pola miliona slušalaca.

Prema njihovim riječima, ovdje su s jasnim ciljem, da na najbolji način belgijskoj javnosti predstave Crnu Goru, zemlju bogatu prirodnim ljepotama, kulturnim nasljeđem, raznovrsnom
kuhinjom i ogromnim turističkim potencijalom.

Tokom četiri dana boravka u Crnoj Gori oni su imali priliku da obiđu Kolašin, NP Durmitor, Nikšić, Kotor, NP Lovćen, Budvu, Skadarko jezero, Petočlani tim iz Belgije činili su Dominique Wauthy, Alexandre Van Meerbeck, Hubin Francis, Jeremy Vanderlinden i voditeljka Helene Bernard, koja je koristila svaku priliku da istakne da nije očekivala ovako zanimljivu priču o maloj državi na Balkanu:

“Prvi put sam u Crnoj Gori, u ovoj veličanstvenoj zemlji. Zaista mi je drago što sam imala priliku da vidim toliko različitih stvari za ovaj kratak period. Za emisiju imamo već dosta informacija o prirodi, nacionalnim parkovima, flori i fauni, al i sami vidimo da ovdje ima još dosta stvari da se otkrije.

To ostavljamo, nadam se, za idući put”, rekla nam je Helene Bernard (Elen Bernar) Osim dvije radio emisije Grandeur Nature u trajanju od dva sata, ova posjeta će rezultirati i emitovanjem 35 radijskih spotova nedjeljno za najavu emisije uz pominjanje NTO CG, objavama na društvenim mrežama i blogu emisije, kao i trominutnim televizijskim prilogom na nacionalnom kanalu La Une.

“Ono što je zadivljujuće je to što na tako maloj površini ima toliko različitosti, zaista nestvarnih pejzaža. Bokokotorski zaliv, predivne plaže, planine kao da izviru iz mora, i toliko toga još.

Narod je ovdje veoma gostoprimljiv i mogli smo da osjetimo njihovu ljubav prema domovini. Ono što Crnu Goru ističe u odnosu na konkurentske destinacije jesu prirodne ljepote”, podijelio je
svoje stavove sa nama novinar za štampane medije, Dominique Wauthy (Dominik Voti).

Pored NTO CG, posjetu su podržali Nacionalni parkovi Crne Gore, TO Bar, TO Budva, TO Nikšić, TO Žabljak i Kotor cable car.