04-09-2019

Ekološka kampanja “Svaka limenka se računa” I ove godine na Sea Dance festival

NVO “Eko centar Budva” ovogodišnju realizaciju kampanje na prikupljanju limenki duž Budvanske rivijere, a u saradnje sa “RECAM” fondacijom iz Beograda nastavlja I na prestižnom festivalu Sea Dance.

Ekološka kampanja “Svaka limenka se računa” I ove godine na Sea Dance festival | Radio Televizija Budva

Tokom festivala aktivisti NVO “Eko centar Budva” su sakupljali limenke odnosno omogućili posjetiocima festival da odlažući iste, u vidljivo označenim kantama za limenke, daju pun doprinos zaštiti životne sredine I značaju limenki kao reciklabilnog materijala.

Rezultat aktivnog učešća posjetilaca Festivala je pikselata sastavljena od limenki sa likom delfina I pozivu da sačuvamo more I morski svijet koji je I nama ljudima egzistencijalna potreba.
Kampanja “Svaka limenka se računa” ima cilj da doprinese podizanju svijesti o pravilnom upravljanju otpadom, limenkama, jer samo zajedničkim aktivnim učešćem u zaštiti životne sredine kroz razdvajanje ambalaže mošemo postići održivost prirodnih, kulturnih I istorijiskih resursa.

Limenka je resurs koji se može reciklirati beskonačan broj puta pri čemu ne gubi na kvalitetu, a smanjuje utrošak energije.