30-11-2020

EP u boksu za mlade: Crna Gora položila ispit

Iza Crne Gore je uspješna organizacije Evropskog prvenstva u boksu za mlade u Budvi. Pohvale stižu sa svih strana, a čovjek koji je najzaslužniji što je sve proteklo u najboljem redu je predsjednik Organizacionog odbora i BK Budva Aleksandar Saša Klemenko.


Foto: Facebook/BK Budva

"Zahvalni smo EUBC na ukazanom povjerenju da organizujemo Evropsko prvenstvo za mlade. Crna Gora do sada nikada nije bila domaćin nekog ovakvog bokserskog takmičenja, a vrlo rijetko je nešto organizovala i u drugim sportovima na ovom nivou. Iako nijesmo imali iskustva sa održavanjem ovakvih manifestacija, shvatili smo kakvu veliku odgovornost preuzimamo na sebe i svi smo bili puni entuzijazma i ponosa zbog svog učešća u organizaciji ovog događaja. Formirali smo Organizacioni odbor na bazi BK Budva, odnosno pored trenera Nikole Ružića i mene kao preds jednika kluba uključili smo i neke naše sportiste i njihove roditelje, a veoma važnu ulogu odigrala je menadžerka Marija Čivović, koja je odlično obavila svoj posao", rekao je između ostalog u intervjuu za sajt EUBC Saša Klemenko.

Brojni su bili izazovi u pripremama i organizaciji Evropskog prvenstvau Budvi.

"Bilo je dosta poteškoća, od kojih je najveća, naravno, bila teška epidemiološka situacija vezana za širenje virusa Kovid-19 u Evropi i svijetu. Zbog toga je datum turnira dva puta mijenjan. EUBC je imao povjerenja u nas i u potpunosti nam dao podršku. Veoma smo zahvalni Opštini Budva, koja je preuzela glavne troškove vezane za organizaciju takmičenja, Ministarstvu sporta, Institutu za javno zdravlje i Vladi Crne Gore. Svi su dali svoj doprinos uspješnoj organizaciji prvenstva", rekao je Klemenko.

Pored uspješne organizacije Crna Gora je bila veoma uspješna i na rezultatskom planu.

"Dvije zlatne i dvije bronzane medalje ogromna su nagrada za sve nas, a posebno zato što su ih sve osvoji li bokseri iz jednog kluba BK Budva. S obzirom da je klub iz grada koji ima 15.000 stanovnika mislim da se ovakvim rezultatom ne mogu pohvaliti ni klubovi iz najvećih gradova na svijetu. To nas motiviše da nastavimo sa novim, ambicioznim projektima za održavanje kontinentalnih šampionata, međunarodnih turnira, timskih i ličnih trening kampova, konferencija, prijateljskih boks mečeva i svega što bi doprinijelo razvoju boksa kod nas i u regionu. Takođe, uz podršku opštine Budva, planiramo da napravimo međunarodnu boksersku akademiju, za koju nam je već dodijeljeno zemljište u centru grada. Stečeno iskustvo, odgovarajuća logistika, podrška EUBC daju nam za pravo da se kandidujemo za neko drugo kontinentalno takmičenje već naredne godine, na ovom istom mjestu", optimista je Aleksandar Klemenko.


(Dan)