16-03-2023

EP u jedrenju: Zablistao Nikola Golubović

Evropsko prvenstvo u jedrenju, za olimpijske klase, ulazi u samu završnicu. Ostao je još jedan finalni dan, a uoči dana odluke, zablistao je Nikola Golubović, uzdanica Crne Gore i Jedričarskog kluba Delfin iz Tivta.

EP u jedrenju: Zablistao Nikola Golubović | Radio Televizija Budva

Foto: JK Defin

Iako ima samo 19 godina, iako debituje na seniorskom šampionatu u klasi ILCA 6, Nikola Golubović koji je kao i Ilija Marković, prošle godine osvojio bronzanu medalju na EvropaCupu koje je sjajno organizovano u Tivtu, probio se na 24. mjesto u generalnom plasmanu, a devetu regatu, u konkurenciji 71-og jedriličara, završio je na prvom mjestu.

Ostvareni trijumf će sigurno biti veliki motiv za Nikolu Golubovića da nastavi sa još jačim radom, jer prostora za napredak ima mnogo.


Foto: EurILCA

Razloga za zadovoljstvo imaju Milivoj Dukić i Ilija Marković koji su u konkurenciji 200 jedriličara stigli do zlatne, odnosno finalne grupe. Iako su samim plasmanom u finale napravili sjajan uspeh, Dukić i Marković su nastavili da se bore u paklenoj konkurenciji, Dukić je uoči poslednjeg dana na koti 33, a Ilija Marković koji je jedan od najmlađih u finalu, nalazi se na koti 50.

Sada se čeka dan odluke, a poslednji start je zakazan za 15 časova. U ovom momentu, titulu prvaka Evrope u svojim rukama drži Tonči Stipanović iz Hrvatske, srebro je u rukama Duko Bosta iz Holandije, a bronza je u rukama Filipa Jurišića, takođe iz Hrvatske. Stipanović i Jurišić su članovi Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita.