21-12-2014

Escada u maju stiže u Budvu

Luksuzan internacionalni modni brand, prestižna Escada, predstaviće svoje modele na velikoj reviji, koja će biti organizovana početkom maja ispred zidina Starog grada u Budvi.

Escada u maju stiže u Budvu | Radio Televizija Budva

“Vijesti” nezvanično saznaju da je modna agencija “Murano Montenegro” koja sarađuje sa Opštinom i Turističkom organizacijom Budve od 2013., već zaključila ugovor sa njemačkom modnom kućom.

Preostalo je da i Opština i Turistička organizacija, kao glavni finansijeri odobre ugovor, i čeka se samo da lokalni parlament krajem decembra usvoji budžet za 2015.

Na listi da bude pozvan u Crnu Goru je bio i kontroverzni modni mag Džon Galijano, ali su na kraju organizatori, ipak, procijenili da je velika modna revija Escade, čije bi to bilo prvo modno predstavljanje na Balkanu, bio pun pogodak i pravo osvježenje za ovaj grad.

Agencija “Murano Montenegro” je prije dvije godine ispred budvanskih zidina ugostila italijanskog modnog kreatora Roberta Kavalija, dok je krajem maja ove godine svoje modele predstavila Vivijen Vestvud.

Opština je za tu manifestaciju uplatila 50 hiljada eura, dok je iz budžeta Turističke organizacije izdvojeno 20.000.

Escada je internacionalna luksuzna modna grupacija koja, između ostalog, proizvodi žensku garderobu. Osnovali su je Margareta i Volfgang Lej 1978. u Minhenu. Modna kuća se ubrzo nakon osnivanja izdvojila iz mase smjelim kreacijama zasnovanim na neobičnim kombinovacijama boja i dezena, ekskluzivnim vezovima i komplikovano dizajniranim pleteninama, i brzo napredovala šireći kolekcije i kreativni rad. Takva dizajnerska politika kuće u to je vrijeme predstavljala iskorak u modnom smislu.

U skladu sa svojim internacionalnim širenjem, Escada je lansirala i podliniju Escada sport, te stvorila kolekciju modnih detalja, cipela i torbi.

Od 2008. dr Bruno Salcer je novi izvršni direktor koji je odgovaran za dizajn, marketing i prodaju. U avgustu 2009. Escada je proglasila bankrot, i u novembru iste godine kupila je Mega Mital, koja je sada vlasnica i direktorka odbora.

Danas, modna kuća pokriva više od 60 zemalja na gotovo svim svjetskim kontinentima.