26-07-2021

Evidentirano 117 pritužbi

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 117 pritužbi, koje su se uglavnom odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, ali i na neprijavljene radnike.

Evidentirano 117 pritužbi | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

Na osnovu evidentiranih prijava, ove sedmice nije izrečena nijedna novčana kazna.

Fiskalne račune, prema evidentiranim prijavama, ne izdaju Svetionik u Lepetanima, Akustik u Kotoru, restoran Cvijo, frizersko kozmetički salon La Belle, buregdžinica i Kraljevska plaža u Baru, kineski butici, voće i povrće Anđela, kafe bar Wizard i konoba Bulevar u Nikšiću, restoran Kod Peša u Ulcinju, Warhol Pub i Golden gate u Podgorici, gril bašta Sveti Toma u Budvi, neimenovani restoran u Beranama, kafe bar Avram u Pljevljima i kafić Obala u Sutomoru.

Građani su se žalili da se fiskalni računi ne izdaju u Klubu 40, kozmetičkom salonu Studio M, frizerskom salonu, pekari Bijeli golub i plaži El Ray u Baru, hotelu Palma u Tivtu, servisu za limariju i farbanje automobila u Bijelom Polju, auto školi Točak u Podgorici i parkingu u Čanju.

Fiskalne račune ne izdaju ni ugostiteljski objekat Slap u Danilovgradu, Barbarosa beach bar i lokali Cassa Del Papel i Provocator u Ulcinju, noćni klub Galaxy u Plavu, restoran Sirena, kafić El Mondo, Las animas i plažni bar pored hotela Savojo u Budva, pekara Dimi u Podgorici, Pomorski saobraćaj u Herceg Novom, kafići Eldorado i Galerija u Andrijevici, auto centar Đukić u Nikšiću, Foto Boni u Podgorici, market Vila Asanović i lokal Fenix u Baru.

Evidentirane su i pritužbe da plažni barovi Lumbrela, Tropicana 2, Perazića do i Pod murvom u Budvi i Europa beach u Ulcinju ne izdaju fiskalne račune, kao ni knjižara Luča i keramika Babović u Baru, budvanska pekara Ela, kafe bar Tani u Nikšiću, Zippo u Herceg Novom i Baron u Ulcinju.

Građani su se žalili da radnike nijesu prijavili Caffe 365 u Kotoru, hotel vila Babović u Baru, picerija Kiss u Budvi, Montenegro Security Podgorica, hotel Palmon Bay u Herceg Novom, stolarska radionica i servis za popravku bicikala u Pljevljima. Epidemiološke mjere kršene su u diskoteci H20 u Ulcinju i noćnom klubu Ambiente u Budvi.

Evidentirane su i pritužbe na rad na crno u servisu električnih trotineta i motora u Podgorici, kao i Meterizima u Ulcinju, da apartmani Macevara u Baru ne prijavljuju goste, da butici Nike, Bershka, Pull & Bear, Aroma, NewYorker i Zara u Delta Cityju ne vraćaju sitan kusur, da zaposleni u barskom hotelu Alba rade bez osiguranja, kao i da je pekara Dora u Bijelom Polju podigla cijene hljeba.

Jedna od pritužbi odnosila se na ulcinjski hotel Edita, koji na internetu ima određenu ponudu, ali goste smješta u neuslovne sobe u susjednim objektima, čime se oni dovode u zabludu. Građani su se žalili i da je hotel Max u Herceg Novom rezervisani smještaj izdao drugom gostu, a da uplaćeni novac nije vratio.

Evidentirane su i pritužbe da u marketima France u Ulcinju i Baru cijene nijesu pravilno napisane, odnosno da se krše epidemiološke mjere, da market Tornado u Podgorici potkrada potrošače, da hotel Palma u Budvi ne plaća boravišnu taksu i nema rješenje za rad, da objekat Stop 1€ Shop u Baru radi nedjeljom, da štand na kojem se prodaju pice, palačinke i roštilj u Buljarici nema odgovarajuće higijenske uslove, a da hotel California u Budvi naplaćuje ležaljke i nakon 17 sati.

Građani su se žalili da objekat Nikki beach u Tivtu nije legalan, da radnici nijesu prijavljeni i da se u njemu ne izdaju fiskalni računi, dok u glavnoj pošti u Baru, i pored gužve, radi samo jedan šalter.

Evidentirane su i pritužbe da prodavnica Denis u Pljevljima svaku noć radi do dva sata poslije ponoći, da je u magacinu kineskog butika Zoutaicun u Baru neocarinjena roba, da je na kupalištu 2F u Čanju zabranjena upotreba peškira i da je prilaz barskim frizerskim salonima Elitta i Actuelle prljav.

Građani su se žalili i na glasnu muziku, izostanak dezinfekcionih sredstava na stolovima u kafićima, usluge autobuske stanice u Beranama, nelegalnu prodaju preko društvenih mreža, neocarinjenu robu, nevraćanje sitnog kusura, glasnu muziku, otpad, koriščenje službenog vozila u privatne svrhe, prodaju srebra bez žiga, prodaju cigareta bez akciza i devastaciju prostora.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.