26-04-2016

Evo kako izgleda šetalište ispod Zavale

Šetalište prema tunelu na Zavali zatvoreno je za prolazak pješaka. Ova zabrana, iz bezbjedonosnih razloga, stupila je na snagu ubrzo nakon početka izvodjenja gradjevinskih radova na spajanju dva bulevara.

Radovi na Zavali odvijaju se užurbano kako bi bili ispoštovani rokovi, a glavna sezona počela na valjan način.



Gužva na magistrali i gradjevinska mehanizacija uobičajena je slika poslednjih mjeseci u Budvi, a evo kako izgleda šetalište ispod Zavale tik uz obalu.



Zbunjeni turisti i posjetioci rizikuju i prilaze blizu, a zatim se ubrzo i vraćaju uvidjajući sami da tuda nema prolaska, s obzirom da ne postoji tabla upozorenja da se na tom mjestu izvode gradjevinski radovi te da je potreban maksimalan oprez.



Zvaničan početak rada kupališta je 1. maj. Veliki problem za vlasnika objekta na ovom dijelu obale je i taj da neće biti u mogućnosti da posluje u datim uslovima, te da će očigledno biti oštećen. Nezvanično saznajemo da će na odgovornost biti pozvano Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.



Posmatrajući trenutnu sliku u ekskluzivnoj budvanskoj zoni zamislili smo se nad utiskom ljudi koji zalutaju u ovaj kraj.

Opširniji prilog pogledajte OVDJE