17-08-2023

Festival “Grad teatar”: Večeras druga repriza predstave “Radovan Treći”

Druga repriza predstave “Radovan Treći” Dušana Kovačevića po dramatizaciji Vesne Radovanović, a u režiji Vita Taufera biće izvedena večeras sa početkom u 21 čas u okviru 37. Festivala “Grad teatar”.


Foto: Press-služba “Grad teatra”

Kako su kazali iz Press-službe “Grad teatra”, predstava nastaje na pedesetu godišnjicu pisanja teksta i koprodukcija je JU „Grad teatra” Budva i Narodnog pozorišta Sombor.

U riječi reditelja Vito Taufer je naglasio: „Dobre komedije su bolne. Kroz lica komedije gledamo i doživljavamo sami sebe, svoje životne situacije, svoje strahove, svoju sudbinu. Komične figure, na primer, pokušavaju da budu nešto što nisu. Ili u drugima gledaju nešto što ovi drugi nisu. Orgon u ‘Tartifu’ vidi svetog čoveka, a ne svinju i tako dalje... Mogućnost koju pruža pozorište, da se sa ugodne distance smejemo vlastitim velikim i malim glupostima i malim i velikim glupanima, velika je i korisna stvar i za društveno i za individualno zdravlje”.

Pored Vita Taufera, reditelja i Vesne Radovanović koja opotpisuje dramatizaciju, autorski tim predstave čine i Lazar Bodroža, scenograf, Biljana Grgur, kostimografkinja, a originalnu muziku za predstavu komponuju Robert Pešut -Manjifiko i Aleksandar Pešut - Shatz.

U predstavi igraju: Ninoslav Đorđević, Biljana Keskenović, Marija Maša Labudović, Danica Grubački, Srđan Aleksić, Nemanja Bakić, Lazar Nikolić i Pavle Popović.

Predstava je na programskom repertoaru i 18. avgusta.