11-09-2015

Festival Novi Val premješten na Pizanu

Festival novih autora i kreativnih energija, koji je svečano otvoren sinoć prvom samostalnom izložbom fotografija Igora Benića, biće održan na Pizani, umjesto u zgradi Akademije znanja u Budvi.

Festival Novi Val premješten na Pizanu | Radio Televizija Budva

Večeras od 20 časova na programu su prvi filmovi Stefana Ivančića (Leto bez meseca, 31') i Anje Kavić (Neko od nas, 9') a zatim slijede koncertni nastupi kantautorke Dojo i grupe Ti, takođe na Pizani, počevši od 21:30h.

U subotu su na programu prvi filmovi Ivana Salatića (Zakloni 24') i Senada Šahmanovića (21'), nakon čega slijedi razgovor sa rediteljem potonjeg filma, scenaristom Stefanom Boškovićem, filmskom kritičarkom Marijom Ivanović i producentom Ivanom Đurovićem.

Sjutra veče od 21:30h počinje koncert kantautorke Sare Renar sa bendom, a odmah zatim i Ane Ćurčin sa bendom sa kojim je upravo snimila svoj prvi album u karijeri.

Novi Val predstavlja mlade stvaraoce iz regiona iz oblasti filma, fotografije i muzika. Festival organizuje NVO Agora, pod pokroviteljstvom Opštine Budva, uz podršku TOB-a i prijatelja festivala.