14-09-2016

Filmovi festivala Novi val u Modernoj galeriji

U petak, 16. septembra u 20 časova u budvanskoj Modernoj galeriji biće prikazani filmovi festivala Novi val koji su prošlog vikenda odloženi zbog kiše. Na programu su filmovi mladih autora/ki od 15 do 20 minuta, među kojima čak dva nagrađena "evropskim Oskarom": "Kokoška" Une Gunjak i "Piknik" Jure Pavlovića, te filmovi "Jedna noć" Strahinje Savića i "Dvorišta" Ivana Salatića.

Filmovi festivala Novi val u Modernoj galeriji | Radio Televizija Budva

Iste večeri biće uručene zahvalnice volonterima festivala koji su na pravi način promovisali i pomogli organizatoru, nevladinom udruženju Agora, u realizaciji programa čiji je muzički dio izazvao oduševljenje u publici, ali i među učesnicima. Nezaboravne nastupe pred više stotina posjetilaca održali su cetinjska grupa Solid Ground, budvanski bend Mazzom u fugazzu na njihovom premijernom koncertu, te gosti iz Hrvatske, Punčke i Kandžija sa bendom Gole žene, potonji po prvi put u Crnoj Gori.

Volontersku akciju festivala finansirala je Evropska unija putem projekta STRONGO u kojem je NVO Agora partnerska organizacija, pod vođstvom NVO Expeditio iz Kotora. Drugo izdanje festivala Novi val, namijenjenog prvenstveno mladima, podržali su HG “Budvanska rivijera" i lokalni privrednici, te Javne ustanove Grad Teatar i Moderna galerija.