23-02-2023

Foto priča: Ko su lica iza kulisa RTV Budva?

Naizgled mala lokalna radio televizija, no ona je ipak mnogo više od toga. Onda kada treba pripremiti jutarnji program, neku od duelskih, tematskih ili emisija koje nam prikazuju probleme sa terena, tu su kolege koje zapravo čine jednu od najvažnijih karika u kolektivu Radio Televizije Budva.

Foto priča: Ko su lica iza kulisa RTV Budva? | Radio Televizija Budva

Foto: B.S./R.T.

Možda se nekada zapitate ko su lica iza kamere, ko omogućava ton, montira priloge i gledaocima predstavlja sliku Budve na dnevnom nivou u najgledanijem tridesetominutnom formatu Polis?

Ovo je priča o ljudima sa druge strane ekrana, onima koji u svojim rukama drže, sliku, zvuk i informaciju koju šalju u etar, ali i o dragim kolegama koji predstavljaju stubove administracije.

Zgrada Televizije nalazi se u Starom gradu i u njoj svakodnevno vrijedno rade oni koji prije svega vole svoj posao, što je najbolja podloga za uspjeh.

Među kolegama važi pravilo da Nidžo "hvata" najbolje kadrove, pa nije ni čudo što kamerman "koji brani boje" starije garde RTV Budva važi za omiljenog saradnika svih novinara. Uz njegov prepoznatljiv humor i osjećaj za kadar, teren prolazi glatko, a za vaše oči nastaju priče praćene najboljim snimcima i detaljima po kojima je prepoznatljiv! Kamerman: Nikola Todorović



Da bi nešto stiglo do gledalaca kao gotov proizvod, zaduženi su kolege Lazar i Danilo, koji budnim okom uvijek prate dešavanja u studiju. Uz šaljive komenatre koje posebno Danilo često upućuje kolegama tokom snimanja do vas dolaze emisije kako zbavnog tako i informativnog karaktera. Dok je za ton zadužen naš dragi kolega Dejan Negić.



Za realizaciju programa tu su Lazar Zenović, Danilo Jović i Zagorka Jelušić.





Za najbolju organizaciju tu je i naša Vesna Marković.



A za odabir i montažu najboljih kadrova zaslužene su koleginice Marica, Bojana i Anastasija koje obazrivo i pedantno pregledaju materijal koji se kasnije pušta u etar. Oštro žensko oko uvijek napravi sjajan odabir, koji montažom postaje finalni proizvod koji u dobro poznatim terminima dolazi do gledalaca.

Montaža: Marica Jokanović, Bojana Srdanović i Anastasija Kovačević.





Dok je za emitovanje zadužena Nataša Božović.



Druženja u bifeu su trenuci zlata vrijedni, a za najljepše kafe zadužena je Violeta Cojić, koju u našem kolektivu zovemo Viki.



U zgradi BSP-a nalaze se prostorije Radio Budve i Portala, direktorska i kancelarije pravne, računovodstvene i marketing službe. Ovdje je baza za donošenje svih važnih odluka u vezi kreiranja i realizacije budućih poslovnih planova i ideja.

Radio Budva uvijek budi najljepše emocije uz melodije koje vas prate tokom cijelog dana.

Za puštanje najbolje muzike tu su: Mario Benić i Mirko Radonić.





Srce našeg kolektiva su marketing, pravna služba i računovodstvo.

Marketing: Anđelka Čelebić, Sanja Minić, Katarina Liješević i Jovana Pejović.




Pravna služba: Slavica Asanović.



Računovodstvo: Vera Cvetković.



Radio Televizija Budva je slobodan, nezavisni i profesionalni medij, a ima za cilj da zadovolji potrebe građanstva Budve za kvalitetnim informativnim, obrazovnim, kulturno-umjetničkim i zabavnim programom.

Broji preko 70 radnika, a mnoge u današnjoj foto priči nijesmo zabilježili, ali to ne umanjuje njihovu vrijednost i važnost!

D.Č.