01-05-2023

(FOTO) Priznanja za srednjoškolce iz Budve na takmičenjima iz turizma i ugostiteljstva

Budva je minule sedmice bila domaćin državnih takmičenja učenika srednjih škola iz oblasti turizma i ugostiteljstva, a učenici Srednje mještovite škole „Danilo Kiš“ postigli su zapažene rezultate.


Detalj sa takmičenja iz oblasti turizma, Foto: SMŠ „Danilo Kiš“

Na drugom Državnom takmičenju iz oblasti turizma, koje je upriličeno 27. i 28. aprila u prostorijama budvanske škole, treće mjesto i bronzanu medalju osvojili su učenici trećeg razreda SMŠ „Danilo Kiš“ Nikola Pejović i Aleksandra Drašković. Njihova mentorka bila je Milica Bulajić.

U oblasti turizma prvo mjesto pripalo je Valeriji Benusi i Anđeli Kovač, učenicama četvrtog razreda JU Srednja mješovita škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Herceg Novog, a kao drugoplasirane takmičenje su završile učenice IV razreda JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ iz Podgorice, Ivana Mugoša i Jana Kostić.

Nagrađenima je medalje dodijelio direktor SMŠ „Danilo Kiš“ Krsto Vuković.

Takođe, 28. aprila održano je i drugo Državno takmičenje učenika srednjih škola iz oblasti ugostiteljstva na kojem je, u disciplini usluživanje po meniju, bronzanu medalju osvojila učenica drugog razreda SMŠ „Danilo Kiš“ Ksenija Zablotskaja, čiji je mentor bio Božidar Bošković.

U ovoj disciplini prvo mjesto pripalo je Nikoli Popoviću (JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“), a drugo Aleksandru Đurkoviću (U Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola iz Nikšića).


Foto: Centar za stručno obrazovanje

Takmičenje je održano i u disciplini priprema jela po meniju. Prvo mjesto i zlatnu medalju i pehar osvojila je Ivona Popović, (JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“), dok je druga pozicija pripala Nikoli Subotiću (JU Resursni centar „Dr Peruta Ivanović“ iz Kotora). Učenica Srednje ekonomsko-ugostiteljska škole iz Nikšića Ivona Jović zaslužila je treće mjesto.

Najbolje plasiranim učenicima medalje je dodijelila predsjednica žirija Slađana Šoć.

Organizator oba takmičenja bio je Centar za stručno obrazovanje.

Kako su protekla takmičenja čiji je Budva bila domaćin pogledajte u fotogaleriji SMŠ „Danilo Kiš“ koju je objavio direktor Vuković:





M.S.